Pečené pirohy s kyslou kapustou
Tento recept je veľmi starý piekla ho ešte moja prababka.
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mlieko, cukor, droždie zmiešame a necháme vykysnúť kvások.
- 2
Múku a vykysnutý kvások zmiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 3
Na masti opražíme nakrájanú osolenú cibuľu. K cibuli prilejeme vodu a trošku povaríme.
- 4
Kapustu opražíme na masti, necháme vychladnúť.
- 5
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na väčšie štvorce. Na štvorčeky ukladáme kapustu a zložíme do trojuholníka. Naplnené pirohy dáme piecť do rúry.
- 6
Upečené pirohy dáme do misy a zalejeme horúcou prevarenou vodou s cibuľou. Prikryjeme a necháme zmäknúť. Podávame s horúcim čajom.
Tiež pečené pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu