Rizoto Nameko fotorecept

nanacel - fotkananacel, 23. marca 2012
Rizoto Nameko (fotorecept)
Foto: nanacel

taká rychlovka, náš spôsob rizota :)

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 pohár
2 hrste (zmes) mrazená
0,4 l
300 g




Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájame najemno, opražíme na oleji. Kuracie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Pridáme k cibuli a spolu opražíme. Zavrieme pokrievkou, kým mäsko pustí šťavu.

    Rizoto Nameko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Otvoríme pohár húb Nameko, tieto si postupne pokrájame cez dlhe nožičky a väčšie klobúčiky, aby boli akurát do úst. Potom ich pridáme k mäsu a podusíme 5 minút.

    Rizoto Nameko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäsko polomäkké, zalejeme vývarom, pridám umytú ryžu a 2 hrste miešanej zeleniny (kto má akú rád). Poriadne premiešame, stíšime na minimum, prikryjeme pokrievkou a a povaríme asi 15-20 minút, kým ryža zmäkne. Nemusíme miešať...len podľa potreby trochu podlievame, aby zostalo rizoto šťavnaté.

    Rizoto Nameko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec ešte dochutíme soľou, korením ak treba a je hotovo.

    Rizoto Nameko (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

astheart
Já se omlouvám, co je to šupinovka? Recept se mi líbí, ráda bych ho vyzkoušela, jen nevím, jestli by se tam daly dát naložené houby. Ale asi ano.....
betka11
jeme aj očami a v tvojom prípade to platí,varím ale bez húb,tiež jeden neduh alergia na plesne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia