Torta takmer bez cukru a skoro raw fotorecept
Foto: afataga
Hneď na úvod priznávam, že čo sa estetiky týka, cukrárka zo mňa nikdy nebude :-). Recept je zlepenec toho, čo som našla na nete a Zobraziť celý popisHneď na úvod priznávam, že čo sa estetiky týka, cukrárka zo mňa nikdy nebude :-). Recept je zlepenec toho, čo som našla na nete a mojej fantázie. Torta nie je presladená a vhodná do LC HF stravy.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
1,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
50 g |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie formy) |
|
Postup
-
1
Datle som namočila do vody na 1 hod., potom som ich pomixovala s orechami, do toho som pridala um. Na spodok formy som dala papier, boky potrela maslom. Masu som natlačila do formy aj kúsok na boky.
-
2
V sekáčiku som posekala goji, do misky som dala mascarpone a tvaroh, pridala goji a pomiešala.
-
3
Túto masu som dala na orechový korpus.
-
4
Vo vodnom kúpeli som roztopila čokoládu a kúsok masla a vyliala som na veľdielo :-).
-
5
Keby som to bola nechala tak, ako je na foto hore, mohlo to dopadnúť lepšie, lenže ja som mala potrebu tú polevu porozlievať až k okraju formy a na druhý deň sa mi to prilepilo a polámalo. Dala som stuhnúť do chladničky do druhého dňa a na poleve sa vytvoril vzor, ktorý by som neurobila, ani keby som sa po.... :-). Vidno, ako poleva stuhla a nešla mi nejako pekne oddeliť od formy, preto to vyzerá, ako vyzerá, som si toho vedomá.
náhodou vyzerá vynikajúco, hlavne keď je na jazyku, prijala by som ten tanier s tou "škaredou", jazyk ten sa nemazná s krásou, zbožňujem bez múky, naj keď je krému a čokolády. Tá veru ide do kolonky :-)
: v jednoduchosti nehľadaj krásu, ale super chuť , a tá Tvoja to určite spĺňa.
@Tiginko uz by si mohla vediet, ze ja som odvazna :-), chilli som nedala kvoli mame, ale do polevy sa stipka nevylucuje
@Kuko95 jasne, daj si cukor, ak ho musis mat, ale to goji je sladke, preto som ho tam dala
@Frezia mas pravdu, je dobra aj ked nepekna a uz aj ty provokujes? :-)
@Jujoska ako som pisala vyssie, jasne ze si kazdy moze pridat sladidlo podla seba, ale aj tie datle su sladke a trosku aj cokolada
@Bubaya ja to teoreticky ovladam, len som si, ako vzdy, chcela ulahcit zivot, ale dik aj tak
@Frezia 68 ako hovoris, mozes aj z polovicky, ale je dost syta
@Kimlo presne to :-)
@Jerica dakujem, som rada, ze som ti ulahodila aspon zlozenim, tej polevy sa moze dat aj viac, alebo ganache ma teraz napadlo a nevrav, ze vyzera vynikajuco, nezasluzi si to :-)
@Remcula haha tento vytvor sa ani neda skvelo odfotit :-)
@Sisi11 nemas za co, v lete, ked je cerstve ovocie, dalo by sa dat navrch, napr. jahody, maliny a pod.
@Haji to sa vola ganache, v tej chvili ma to nenapadlo ju tam dat, az na druhy den a trieda v tortovani isto nikdy nebudem, to ma riadne precenujes :-)
Ale mozno v plnke ten cukor ani nechyba, kedze jeme tortu vcelku, a ten spodok a glazura je dost sladka. Asi treba vyskusat :-).
Tak ja ti neviem, ci by si nepotrebovala okuliare :-) a jasne, uz som pisala vyssie, do plny si daj co chces, nie je to zakazane, ale nam sa zdala akurat, kazdy mame ine chute, takze uprav si podla seba.
Uz mam :-)))....
Tak daj tvaroh, take lahke nevies? :-)
A co by z toho urobilo viac raw? Necham sa poucit.
Nemas za co, do plnky si daj cukor, ak chces, ja som uz skusala aj kusky horkej cokolady a z tej hmoty na korpus sa daju robit aj gulicky, orechy a ovocie mozes kombinovat lubovolne.