
Bryndzové mafiny s chia semienkami
Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové...

Diabolské stehienka
tento recept mám od švagra a robili sme ho na rodinnom stretnutí na grile

Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke
Vlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso,...

Syrové trojuholníčky
Cez sviatky mnohé z nás varia mäsové vývary, ponúkam tieto syrové trojuholníčky ako alternatívu za klasické slížiky....

Mandľové rezy s malinami
Ľahučký ako pierko, prirodzene bezlepkový a s minimom cukru. Pokojne si doprajte kúskov aj viac....

Brokoličkové zapekané cestovinky so zemiačikmi
pokračovanie ku polievočke... Recept na moju Brokoličkovú zdravú polievku :)

Černicové tvarohovo-šľahačkové tortičky
Tento recept som si vymyslela sama... mala som myšlienku ako urobiť malé tortičky z piškótového cesta tak,...

Špagety co dúm dal
tento recept ani nieje receptom dala mi ho sestra a odkial je neviem. da sa povedat co...

Obličková polievka
Na spenenú cibuľu pridáme červenú papriku, očistené, pokrájané obličky a všetko popražíme, zalejeme vodou a...

Ružová maková torta
Dnes ma trochu pochytilo pečenie a kedže milujem mak tak som sa pustila do makovej torty :))

Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé)
Jedného pekného večera som s fotríkom kukala Áno, šéfe USA! a Gordon tak opísal souflé,...

Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou
Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...

Apple pie alias jablkový koláčik
Najprv si zmiešame muku s maslom . Po dôkladnom spracovaní pridáme vodu, cesto zabalíme do fólie...

Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami
Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....

Grilovaný pangasius na ihle
Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne...

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

Marhuľové guľky s vínovou penou
Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku,...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Farfalle s hríbikmi
Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

Palacinky s lososom
vajcia zmiešame s mukou štipkou soli a s mliekom, vypracujeme hladke cestonechame 30 min. odpočinuť. špenat umyjeme...

Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou
Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle...

Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko....

Gnocchi z cottage syra
Tieto jednoduché a rýchle gnocchi bez zemiakov najlepšie chutia opečené na masle a s poriadnou dávkou strúhaného...