Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo

mesiar50 - fotkamesiar50, 9. decembra 2012
Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo
Foto: mesiar50

Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su tu inac stavane ako doma,takze necakajte bohvieco. Priprava Zobraziť celý popisTento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su tu inac stavane ako doma,takze necakajte bohvieco. Priprava je jednoducha ako facka.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 kg
1/2 kg
1 balíček
2 ks
podľa potreby
podľa chuti
podľa potreby
2 ks




Postup

  1. 1

    Posekanu zeleninku tu som kupil v markete oplachneme aj z ruzickovym kelom a dame podusit na malom mnozstve oleja. Dalej pridame kuracie prsia pokrajane na vecsie kocky a este aj kratke stehienka.Vsetko trochu podusime.Stojime pritom aby sa nam zelenina nepripalila. Podlejeme vodou aby bolo mesko ponorene a musime porozmyslat kolko toho sosu,alebo privarku chceme mat,pripadne potom este vodu dolejeme.Zhruba po pol hodine skusime vidlickou,ze v akom stave je meso. Kuracie sa uvari raz-dva preto som krajal na vecsie kocky,ked sa to rozvari tak je z toho mis-mas. Ked je meso uz skoro uvarene je cas si spravit zatrepku: Hladku muku a studenu vodu vymiesame do hladka.Zatrepku pomaly vlievame do hrnca kde varime kurca samozrejme za staleho miesania,a stisime aj ohen na miernejsie varenie.Nalejeme podla potreby,radsej na dva krat,trochu pockame a znovu,privarok nesmie byt ako malta. Malo by sa to este pomali varit aspon 10 minut aby sa muka prevarila. Treba miesat inac nam muka zo zatrepky klesne na dno a prihori. Dalej prilejeme smotanky miesame dochutime ciernym korenim ak treba tak vegetou a zo stavou z citrona.Samozrejme tie koreniny si tam dame kto ake ma rad ked pikantne tak cili a pod.Podavame z cestovinamy,alebo knedlamy kto ako rad.

  2. 2

    Mily varechaci prajem Dobru Chut

Diskusia k receptu

lusinkab
taketo rychlovky robim aj ja :-) a ked to dobre ochutis tak nie je problem :-) krasne foto
mesiar50
@lusinkab ,Ako som uz pisal tu v zahranici sa snazime rychlo si navarit a potom relax,relax.Tvoje recepty
poznam si sikovna kucharka,niektore som dal do Kk
mas moje simpatie pekny den prajem a dakujem,ze si nakukla
tatranka
Zaujímavý recept a určite nájde uplatnenie aj v mojej kuchyni.Kuracinu varím často na rôzne spôsoby,ale toto nepoznám.Smotana len pridá na ohromnej chuti.To je asi tvoja bohatá porcia. Určite veľmi chutný obedík.
mesiar50
@tatranka ,Dakujem za mily komentaryk.
Ano je to moja porcia,dnes som si to robil k obedu
Je tam vela zeleniny cely balyk mixovanej zeleniny
som tam dal plus este aj ten ruzic.kel
Pozdravujem aj teba z nizozemia
ariela6
tiež sa mi tento recept pači ukladam a určite vyskusam dik
martinis
Vyzerá naozaj dobre, až opäť doplním zásoby zeleniny, uvarím :))
mesiar50
@elix ír
to len taká bleskovka tu v zahraničí.
Tu sa mi nechce robiť nejaké velké chemické pokusy
Ďakujem elixír




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia