Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo

mesiar50 - fotkamesiar50, 9. decembra 2012
Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo
Foto: mesiar50

Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su tu inac stavane ako doma,takze necakajte bohvieco. Priprava je jednoducha ako facka.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 kg
1/2 kg
1 balíček
2 ks
podľa potreby
podľa chuti
podľa potreby
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Posekanu zeleninku tu som kupil v markete oplachneme aj z ruzickovym kelom a dame podusit na malom mnozstve oleja. Dalej pridame kuracie prsia pokrajane na vecsie kocky a este aj kratke stehienka.Vsetko trochu podusime.Stojime pritom aby sa nam zelenina nepripalila. Podlejeme vodou aby bolo mesko ponorene a musime porozmyslat kolko toho sosu,alebo privarku chceme mat,pripadne potom este vodu dolejeme.Zhruba po pol hodine skusime vidlickou,ze v akom stave je meso. Kuracie sa uvari raz-dva preto som krajal na vecsie kocky,ked sa to rozvari tak je z toho mis-mas. Ked je meso uz skoro uvarene je cas si spravit zatrepku: Hladku muku a studenu vodu vymiesame do hladka.Zatrepku pomaly vlievame do hrnca kde varime kurca samozrejme za staleho miesania,a stisime aj ohen na miernejsie varenie.Nalejeme podla potreby,radsej na dva krat,trochu pockame a znovu,privarok nesmie byt ako malta. Malo by sa to este pomali varit aspon 10 minut aby sa muka prevarila. Treba miesat inac nam muka zo zatrepky klesne na dno a prihori. Dalej prilejeme smotanky miesame dochutime ciernym korenim ak treba tak vegetou a zo stavou z citrona.Samozrejme tie koreniny si tam dame kto ake ma rad ked pikantne tak cili a pod.Podavame z cestovinamy,alebo knedlamy kto ako rad.

  2. 2

    Mily varechaci prajem Dobru Chut

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

lusinkab
taketo rychlovky robim aj ja :-) a ked to dobre ochutis tak nie je problem :-) krasne foto
mesiar50
@lusinkab ,Ako som uz pisal tu v zahranici sa snazime rychlo si navarit a potom relax,relax.Tvoje recepty
poznam si sikovna kucharka,niektore som dal do Kk
mas moje simpatie pekny den prajem a dakujem,ze si nakukla
tatranka
Zaujímavý recept a určite nájde uplatnenie aj v mojej kuchyni.Kuracinu varím často na rôzne spôsoby,ale toto nepoznám.Smotana len pridá na ohromnej chuti.To je asi tvoja bohatá porcia. Určite veľmi chutný obedík.
mesiar50
@tatranka ,Dakujem za mily komentaryk.
Ano je to moja porcia,dnes som si to robil k obedu
Je tam vela zeleniny cely balyk mixovanej zeleniny
som tam dal plus este aj ten ruzic.kel
Pozdravujem aj teba z nizozemia
ariela6
tiež sa mi tento recept pači ukladam a určite vyskusam dik
martinis
Vyzerá naozaj dobre, až opäť doplním zásoby zeleniny, uvarím :))
mesiar50
@elix ír
to len taká bleskovka tu v zahraničí.
Tu sa mi nechce robiť nejaké velké chemické pokusy
Ďakujem elixír

Zaujímavé video z archívu TV Varecha