Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 9. marca 2010

Suroviny

300 g
50 ml
2 ks
50 g
Paradajková omáčka:
30 ml
1 ks
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov Celzia a pripravíme si paradajkovú omáčku. Vo veľkom hrnci rozpálime olej a na miernom ohni v ňom 3 minúty smažíme domäkka cibuľu. Prisypeme paradajky, osolíme a okoreníme. Privedieme do varu, znížime teplotu a pod pokrievkou varíme 20 minút. Omáčku miešame a občas trochu zriedime vodou. Hrniec odstavíme.

  2. 2

    Baklažán scedíme a necháme odkvapkať. Kocky baklažánu nasypeme na plech a zalejeme olejom. Vložíme do rúry a pečieme 20–25 minút. Každých 5 minút baklažán obraciame, aby sa upiekol zo všetkých strán rovnomerne. V osolenej vode uvaríme fusilli, zlejeme ich a pridáme do nich omáčku, polovicu upečeného baklažánu a nastrúhaného syra.

  3. 3

    Všetko dôkladne premiešame a podľa potreby dochutíme. Cestoviny s omáčkou presypeme do servírovacej misy a posypeme zvyškom baklažánu. Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a plátkami zvyšného syra.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: