Jaternicová omeleta
Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 30. novembra 2011
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 30. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku. Jaternicovú kašu rozdelíme na malé kúsky a pridáme s kockami žemle k vaječnému mlieku. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a ochutíme majoránom. Cibuľu olúpeme a nadrobno posekáme.
- 2
Slaninu nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja a na ňom do chrumkava opečieme štvrtinu slaniny, pridáme štvrtinu pokrájanej cibule, štvrtinu žemľovej hmoty a pečieme.
- 3
Opatrne obrátime a pečieme z druhej strany. Postup opakujeme so zvyšnými porciami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu