Brokolicový šalát pre alergikov

magnuska - bez fotkymagnuska, 22. marca 2013

Jeden zo série jednoduchých receptov slúžiacich na liečbu alergií, ktoré som sa rozhodla tu prepísať. Prevzaté z knihy Alergie a výživa od Miloša Hájeka. Zobraziť celý popisJeden zo série jednoduchých receptov slúžiacich na liečbu alergií, ktoré som sa rozhodla tu prepísať. Prevzaté z knihy Alergie a výživa od Miloša Hájeka. Riešenie pre všetkých čo už zúfajú!

Suroviny

300 g
3 ks
 alebo




Postup

  1. 1

    Brokolicu dôkladne očistíme, operieme. Marinujeme v náleve. Ružičky brokolice veľmi krátko povaríme, vodu zlejeme. Pokiaľ chceme mať šalát farebnejší, povaríme s brokolicou aj karotku nakrájanú na kolieska.

  2. 2

    V novej vode brokolicu (s karotkou) varíme ďalej, voda by mala byť prisolená, najlepšie morskou soľou. Pridáme nakrájanú cibuľu, prikryjeme hrniec pokrievkou a dusíme najskôr vo vode, potom pridáme olej, nakoniec vmiešame nakrájanú cibuľovú alebo petržlenovú vňať.

  3. 3

    Pre alergikov varíme najskôr do mäkka, neskôr prechádzame postupne k surovejšej strave. Šalát je vhodný v teplom ako aj v studenom stave.

Diskusia k receptu

micanela
nie je mi to celkom jasne - brokolica je makka za chvilu a karotka nie. tak aky je vysledok? rozvarena brokolica s mrkvou?
evanaaa
Ľahká pomoc, najprv si povaríme mrkvu a keď bude mäkká, pridať brokolicu, tej stačí tak 5 min. varenia. Alebo, ako je tu v rcp, povarím si brokolicu, vyberiem a do tej istej vody dám variť mrkvu. Ale nerozumiem, načo znovu variť už uvarené? A voda sa nemá potom zliať?......ak už to má byť šalát?
micanela
@evanaaa - ved preto sa pytam, mne by tiez prislo logicke varit to tak ako pises ty. Mozno je v postupe, ktory je uvedeny v recepte nejaky zamer ... len neviem aky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia