Vyprážané pstruhy v šunke a syre

arnoud - bez fotkyarnoud, 16. februára 2011
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
0,1 l
120 g
120 g
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Vyčistené pstruhy umyjeme, osušíme čistou utierkou, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a odložíme na chladné miesto na 30 minút.

  2. 2

    Z vajec, mlieka, polohrubej múky, postrúhanej šunky a údeného syra a posekanej petrželovej vňate pripravíme cestíčko.

  3. 3

    Odležané pstruhy namáčame v cestíčku a vyprážame na rozohriatom oleji.

Diskusia k receptu

klaura
zaujalo ma to ... pstruhy sú v mrazničke ... zajtra bude dobrý obed ...
julica
nechápem, prečo niekto pstruhy vypráža, nechápem, keď na to potrebuje ešte aj syr a šunku. škoda takej dobrej ryby, aj tak koža z nej nie je veľmi chutná... (pardón za názor)
jegor
ani ja to nechapem -julica je to dobra ryba aj bez vyprazania ale je to moj nazor tak pardon
arnoud
Máme doma pstruhy veľmi často. Preto sa snažím robiť ich aj inak, ako klasiku. A tá koža: naša dcéra konzumuje zo pstruhov iba kožu. Každý jej ju prehadzuje na tanier /a to ona je naj gurmán v rodine/.
bozulka
@julica myslíš robiť pstruha iba na masle?Mne napríklad veľmi zachutil pstruh obalený v trojobale a vysmažený.Chodili sme na ne v Č.B.na Země živitelku a bol to zážitok keď som sa dívala ako ich smažili,na tanier dali citron a na rybu tenký pláteček čerstvého masla...Nič viac !!! K tomu chladená dvojka napríklad vlašáčku/pre mňa/ alebo krásne orosený Budvárek 12°.Prepáčte nejako som sa nechala uniesť spomienkami.
evanaaa
Komu je ľúto pstruhov ( aj sú drahé), myslím že môže použiť aj iné ryby alebo filety, nie, Arnoud, čo ty na to ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia