Nedávno som niekde doslova vyhrabala staré recepty, ktoré sa chystám robiť už veľmi dávno. Objavila som v nich aj tieto zemiakové šišky, ktoré som Zobraziť celý popisNedávno som niekde doslova vyhrabala staré recepty, ktoré sa chystám robiť už veľmi dávno. Objavila som v nich aj tieto zemiakové šišky, ktoré som už jedla, keď som bola malá. Pamätám sa, že mi veľmi chutili, tak som sa rozhodla, že to skúsim aj ja. Jednoduché, myslím, že ani úplné začiatočníčky nebudú mať problém. Veď posúďte sami:
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich pretlačíme ( alebo ak chcete, popučíme ). Pridáme múku ( do surovín som napísala len hrubú, ale mne sa viac osvedčila pol hrubá, pol polohrubá ), krupicu, vajíčko, soľ. Dobre rukami premiesime a z cesta vytvarujeme šúľok. Z neho odkrajujeme malé kúsky - šišky o veľkosti 5 - 6 cm ( mne sa páčia také kratšie, ale je to na vás ). Vo väčšom hrnci si prevaríme osolenú vodu a šišky do nej šupneme asi tak na 8 - 9- min. - podľa veľkosti výrobku:). Radšej párkrát premiešame, aby sa neprilepili, predsa, je tam tá múka. Hotové šišky vyberieme na tanier, najlepšie predhriaty, a polejeme roztopenou bravčovou masťou, posypeme práškovým cukrom a podľa chuti stravníka opraženou strúhankou, mletým makom alebo tvarohom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu