4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme na oleji najemno nakrájanú cibuľu, drobné kocky špekáčikov a rozotrený cesnak.
- 2
Zmes premiešame s uvarenou kapustou, zašľaháme do nej žĺtky, múku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
- 3
Cesto naberieme lyžicou a obalíme v strúhanke. Vytvarované malé placky opečieme v rozpálenom oleji po oboch stranách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu