Kapustové karbonátky

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
2 ks
4 ks
3 strúčiky
5 ks
6 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme na oleji najemno nakrájanú cibuľu, drobné kocky špekáčikov a rozotrený cesnak.

  2. 2

    Zmes premiešame s uvarenou kapustou, zašľaháme do nej žĺtky, múku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

  3. 3

    Cesto naberieme lyžicou a obalíme v strúhanke. Vytvarované malé placky opečieme v rozpálenom oleji po oboch stranách.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia