Červená cibuľová polievka s tymianom a slaninkou

maja333 - bez fotkymaja333, 26. januára 2014
Červená cibuľová polievka s tymianom a slaninkou
Foto: maja333
6
porcií
5 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
125 g
2 kocky




Postup

  1. 1

    Dve červené cibuľky na jemno posekám v mixéri. Jednu pokrájam na kolieska. Cibuľky dusíme výhradne na masle spolu so štipkou soli a asi jednou č.l. tymianu asi 20 minút. Slaninku si na drobno nakrájame (ja som kupovala už krájanú v Lidli) a pridáme do hrnca. Spolu dusíme asi 15 min.

  2. 2

    Prilejeme červené víno asi do štvrtky hrnca aby polievka nebola príliš vínová. Privedieme do varu a necháme vrieť asi 10 min. Potom pridáme kurací vývar (ja som použila dva bujóny). Pridáme mleté čierne korenie,mleté biele korenie a dochutíme podľa chuti soľou alebo vegetou. Spolu varíme asi 20 min.

  3. 3

    Polievku necháme trochu postáť aby sa chute zjednotili a podávame s opečeným chlebíkom a syrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

zinnajdha
dlho hľadám recept na cibuľačku, ktorá by bol pre mňa najvhodnejší. Myslím, že tento je ten pravý. Skúsim.
horso
Najlepšia cibulačka akú som jedol. Spojenie s tymiánom, neskutočné!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia