Oškvarkové pralinky
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Oškvarky zomelieme, premiešame s masťou, nasekaným vajíčkom, horčicou, cibuľou, osolíme a dochutíme korením. Z masy vyformujeme guľky a vyváľame polovicu v nastrúhanom parmezáne a polovicu v bylinkách. Uložíme na chlieb s nastriekanou vajíčkovou penou.
- 2
Vajíčková pena: Vajcia olúpeme, žĺtky vyberieme, dáme do misy a rozpučíme vidličkou. Pridáme maslo a spolu vymiešame do peny. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, štipku mletej červenej papriky a na jemnom strúhadle postrúhané bielky a znova dobre premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
za 5*****