Oškvarkové pralinky

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
Oškvarkové pralinky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

150 g
50 g
1 ks
Vajíčková pena:
2 ks
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Oškvarky zomelieme, premiešame s masťou, nasekaným vajíčkom, horčicou, cibuľou, osolíme a dochutíme korením. Z masy vyformujeme guľky a vyváľame polovicu v nastrúhanom parmezáne a polovicu v bylinkách. Uložíme na chlieb s nastriekanou vajíčkovou penou.

  2. 2

    Vajíčková pena: Vajcia olúpeme, žĺtky vyberieme, dáme do misy a rozpučíme vidličkou. Pridáme maslo a spolu vymiešame do peny. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, štipku mletej červenej papriky a na jemnom strúhadle postrúhané bielky a znova dobre premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia