Oškvarkové pralinky
			   Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
		   
		   šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Oškvarky zomelieme, premiešame s masťou, nasekaným vajíčkom, horčicou, cibuľou, osolíme a dochutíme korením. Z masy vyformujeme guľky a vyváľame polovicu v nastrúhanom parmezáne a polovicu v bylinkách. Uložíme na chlieb s nastriekanou vajíčkovou penou.
- 2
 Vajíčková pena: Vajcia olúpeme, žĺtky vyberieme, dáme do misy a rozpučíme vidličkou. Pridáme maslo a spolu vymiešame do peny. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, štipku mletej červenej papriky a na jemnom strúhadle postrúhané bielky a znova dobre premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


za 5*****