Zrejme je tu veľa receptov na paradajkovú polievku, ale tak snáď môžem prispieť aj tým mojim :D
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Neuvádzam množstvá, vždy to prispôsobím tomu, koľko polievky chcem uvariť.
- 2
Do hrnca nalejem trochu oleja, keď sa ohreje, pridám pretlak. Keď začne pretlak bublať, zalejem ho vodou, pridám kečup a nechám vodu zovrieť. Potom stíšim teplotu, pridám trochu sójovej omáčky, cukor, soľ a prikryjem pokrievkou. Po pár minutách ochutnám, keď treba, dochutím. Na záver posypem bazalkou alebo oreganom, podľa toho, na čo mám chuť.
- 3
Kedysi som pridávala aj cesnak a na záver postrúhaný syr, ale raz som až počas varenia zistila, že ich nemám a výsledok bol, že mi táto verzia chutila ešte viac :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"Súdružka učiteľka, paradajková polievočka musí chutiť ako dobré vínko".
A dochutila ju bez vínka na takú polievočku, že aj sama súdružka ju pochválila a napriek skúsenostiam, ktoré mala, povedala, že človek sa predsa učí do konca svojho života.
A aj preto som rada na vareche.