Šalát Pikantéria

nonna - fotkanonna, 19. marca 2012

Tento recepis ponúkam všetkým tým, ktorí obľubujú jemné pikantnosti, predovšetkým v kulinárstve, ale možno nielen v tom....Tak vyskúšajte jeho účinok.

1
porcia
16 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  stredne veľká
1 menší
50 g
kúsok  čerstvý
50 g
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL
1/2 KL
trochu
cca 1,0  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame na tenké pásiky, trochu osolíme a necháme odstáť. Šťavu, ktorú pustí po čase, zlejeme.

  2. 2

    Kaleráb postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno a jemne osolíme.

  3. 3

    Chren nastrúhame na jemno a syr rozdrvíme.

  4. 4

    Všetko spolu dobre premiešame.

  5. 5

    Vo vode rozmiešame horčicu, rozotretý cesnak, pridáme ocot, citrónovú šťavu, čierne korenie, olej a necháme prejsť varom.

  6. 6

    Po vychladnutí prelejeme cez zmes zeleniny a syru.

  7. 7

    Necháme odstáť v chladničke minimálne 4 hodiny.

Diskusia k receptu

nonna
Vďaka dámy Varechárky za Vaše pekné, pozitívne hodnotenia. Veľmi potešili a povzbudili do ďalšieho kulinárskehoi vymýšľania. Prajem Vám k tomu šalátu tú najlepšiui chuť!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia