Tento recepis ponúkam všetkým tým, ktorí obľubujú jemné pikantnosti, predovšetkým v kulinárstve, ale možno nielen v tom....Tak vyskúšajte jeho účinok.
1
porcia
porcia
16 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 stredne veľká |
|
1 menší |
|
50 g |
|
kúsok čerstvý |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 KL |
|
trochu |
|
cca 1,0 podľa potreby |
|
Postup
-
1
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, trochu osolíme a necháme odstáť. Šťavu, ktorú pustí po čase, zlejeme.
- 2
Kaleráb postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno a jemne osolíme.
- 3
Chren nastrúhame na jemno a syr rozdrvíme.
- 4
Všetko spolu dobre premiešame.
- 5
Vo vode rozmiešame horčicu, rozotretý cesnak, pridáme ocot, citrónovú šťavu, čierne korenie, olej a necháme prejsť varom.
- 6
Po vychladnutí prelejeme cez zmes zeleniny a syru.
- 7
Necháme odstáť v chladničke minimálne 4 hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu