Večera (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Tatarákový závin

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...

prazdny

Goody Foody Kung Pao

Bezmäsité jedlá

Vegánske Goody Foody Kung Pao.

prazdny

Hubové crostini

Bezmäsité jedlá

Chutná rýchlovka na rôzne príležitosti.

prazdny

Guláš z hospody

Hovädzie mäso

V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme na kousky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a společně opékáme.

prazdny

Špargľové obdĺžničky

Večera

Vždy som sa špargli vyhýbala, lebo som nevedela ako na ňu. Vďaka tomuto receptu si...

prazdny

Cestoviny na zeleno

Cestoviny

Mám rada cestoviny na akýkoľvek spôsob, preto inšpirácia aj pre ostatných :-)

prazdny

Slávky na cesnaku a víne

Hlavné jedlá

Prenesú ťa na tvoj prvý zájazd k moru! Kde to bolo a prečo práve Chorvátsko?

prazdny

Špargľa s avokádovými vajcami

Bezmäsité jedlá

Posledný tohtoročný záchvev špargle, navyše krásnej z oblasti Landes, ktorá je ňou preslávená asi ako...

prazdny

Taštičky s fazuľkovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Do múky zamiešame karí korenie, nové korenie, kurkumu a soľ.

prazdny

Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom

Kuracie mäso

Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia)...

prazdny

Kuracie prsia s teplým šošovicovým šalátom

Kuracie mäso

kuracie prsia umyjeme, očistíme, osušíme, mierne naklepeme a nakoreníme čiernym korením. Nesolíme...

prazdny

Sója v syrovom kabátiku

Bezmäsité jedlá

Tento receptík som vymyslela na začiatku môjho odlúčenia od mäsa. Skúsila som a chutil aj mne...

prazdny

Tvarohovo-cibuľkové pirohy

Bezmäsité jedlá

Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť.

prazdny

Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

Bravčové mäso

Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...

prazdny

Krevety na zeleninovom lôžku

Hlavné jedlá

Komerčný recept<br /> Tanier kreviet naservírovaných na opečenej zelenine so šalátom z reďkovky a jarnej cibuľky je lákavou...

prazdny

Restovaná hnedá ryža, quinoa, fenikel a mrkva

Bezmäsité jedlá

Lahodná restovaná ryža s quinoou je jednoduchá a rýchla na prípravu. Táto restovaná ryža s quinoou,...

prazdny

Špagety Atocka

Kuracie mäso

Recept je od mojej sestry, oblúbený celej našej rodiny a hlavne rýchly a chutný, pripravujem...

prazdny

Kuracie nôžky na olivách a citróne

Kuracie mäso

Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.

prazdny

Pečené zemiaky s kyslou rybou

Večera

Zbadala som tu recept na plnené zemiaky a napadlo ma jedlo, čo som prvý raz ochutnala...

prazdny

Špagety s veľkými olivami plnenými ovčím syrom

Cestoviny

Rýchly recept, ktorí sa hodí, až dostanete chuť na olivy. Veľké, zelené a...

prazdny

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou

Hlavné jedlá

Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

prazdny

Zeleninová polievka s kôprom

Bezmäsité jedlá

Je sezóna aromatických byliniek, tak si túto zeleninovú polievku prevoňajte čerstvým kôprom.

prazdny

Hovädzie mäso na pive

Hovädzie mäso

Ďalší recept ktorý pochádza od mojej mami.

prazdny

Cuketová omeleta z rúry

Večera

Keď chcete využiť miesto v zapnutej rúre...

prazdny

Cviklové palacinky s marinovaným lososom

Hlavné jedlá

Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...

prazdny

Zemiakovo–hrachové guľky

Bezmäsité jedlá

Za fotku ďakujeme pekne používateľke @alena45 :-)

prazdny

Misky so zemiakovým páperím

Večera

Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame na strúhadle (najemno – „páperie“) a vložíme na dno zapekacích misiek....

prazdny

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou

Hlavné jedlá

Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

prazdny

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...