Brokolicová polievka so sušenými paradajkami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. júna 2022
mesačník Varecha, 14. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistený zemiak nakrájame na kocky, vložíme do hrnca s vývarom a privedieme do varu.
- 2
Brokolicu umyjeme a rozdelíme na malé ružičky, hlúbik nakrájame na tenké plátky. Niekoľko kúskov brokolice si odložíme na ozdobu. Brokolicu pridáme do vývaru aj s prelisovanými strúčikmi cesnaku a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Varíme asi 15 minút domäkka.
- 3
Na záver pridáme smotanu a rozmixujeme na hladký krém. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Zvyšné ružičky a kúsky hlúbika opečieme na troche olivového oleja.
- 4
Pred podávaním pridáme nasekané sušené paradajky, zvyšnú brokolicu a kúsky hlúbika, ozdobíme nasucho opraženými slnečnicovými semienkami a pokvapkáme olivovým olejom.
Tiež brokolicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu