Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Brokolicová polievka so sušenými paradajkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. júna 2022
Brokolicová polievka so sušenými paradajkami
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľký
1,5 l
1 ks
3 strúčik
2 vetvičky
20 ml (30 %)
1 PL
2 PL
10 g




Postup

  1. 1

    Očistený zemiak nakrájame na kocky, vložíme do hrnca s vývarom a privedieme do varu.

  2. 2

    Brokolicu umyjeme a rozdelíme na malé ružičky, hlúbik nakrájame na tenké plátky. Niekoľko kúskov brokolice si odložíme na ozdobu. Brokolicu pridáme do vývaru aj s prelisovanými strúčikmi cesnaku a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Varíme asi 15 minút domäkka.

  3. 3

    Na záver pridáme smotanu a rozmixujeme na hladký krém. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Zvyšné ružičky a kúsky hlúbika opečieme na troche olivového oleja.

  4. 4

    Pred podávaním pridáme nasekané sušené paradajky, zvyšnú brokolicu a kúsky hlúbika, ozdobíme nasucho opraženými slnečnicovými semienkami a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia