Brokolicová polievka so sušenými paradajkami
mesačník Varecha, 14. júna 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks veľký |
|
1,5 l |
|
1 ks |
|
3 strúčik |
|
2 vetvičky |
|
20 ml (30 %) |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
10 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistený zemiak nakrájame na kocky, vložíme do hrnca s vývarom a privedieme do varu.
- 2
Brokolicu umyjeme a rozdelíme na malé ružičky, hlúbik nakrájame na tenké plátky. Niekoľko kúskov brokolice si odložíme na ozdobu. Brokolicu pridáme do vývaru aj s prelisovanými strúčikmi cesnaku a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Varíme asi 15 minút domäkka.
- 3
Na záver pridáme smotanu a rozmixujeme na hladký krém. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Zvyšné ružičky a kúsky hlúbika opečieme na troche olivového oleja.
- 4
Pred podávaním pridáme nasekané sušené paradajky, zvyšnú brokolicu a kúsky hlúbika, ozdobíme nasucho opraženými slnečnicovými semienkami a pokvapkáme olivovým olejom.
Tiež brokolicová polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu