Hríbové knedličky s gorgonzolou

Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 17. mája 2011
Hríbové knedličky s gorgonzolou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks, staršie
 podľa potreby
2 ks
300 g
1 PL
 hrsť
 podľa potreby
 na formovanie knedlíčkov
Omáčka:
250 g, alebo niva
60 ml
60 ml
 trocha a olivový olej




Postup

  1. 1

    Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na malé kúsky, na masle podusíme, pridáme petržlen.

  2. 2

    Necháme mierne vychladnúť, z vajec a žemľovej masy urobíme cesto – ak je riedke, pridáme strúhanku. Za pomoci múky formujeme knedličky a povaríme ich vo vriacej vode 4–5 minút.

  3. 3

    Omáčka: rozpustíme maslo, pridáme trochu olivového oleja, rozpustíme syr, pridáme mlieko a sladkú smotanu.

Diskusia k receptu

mamatata2
Gongorzolu asi nepoužijem, tu budem trochu improvizovať, ale recept je super, určite vyskúšam.
ejta
mňam, dnes samé dobré receptíky....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia