Hríbové knedličky s gorgonzolou
Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 17. mája 2011
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 17. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks, staršie |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
300 g |
|
1 PL |
|
hrsť |
|
podľa potreby |
|
na formovanie knedlíčkov |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
250 g, alebo niva |
|
60 ml |
|
60 ml |
|
trocha a olivový olej |
|
|
Postup
-
1
Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na malé kúsky, na masle podusíme, pridáme petržlen.
- 2
Necháme mierne vychladnúť, z vajec a žemľovej masy urobíme cesto – ak je riedke, pridáme strúhanku. Za pomoci múky formujeme knedličky a povaríme ich vo vriacej vode 4–5 minút.
- 3
Omáčka: rozpustíme maslo, pridáme trochu olivového oleja, rozpustíme syr, pridáme mlieko a sladkú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu