Ragú zo zubáča a z brokolice

Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
Ragú zo zubáča a z brokolice
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
300 ml
100 g
100 g
300 g
20 g
100 g
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Filety zo zubáča nakrájame na kúsky, opečieme ich na polovici oleja a vyberieme na tanier. Na druhej polovici oleja restujeme nasekanú zeleninu, cibuľu a zemiaky, zalejeme rybacím vývarom a necháme povariť. Pridáme mlieko a rozmixujeme.

  2. 2

    Celú zmes prepasírujeme, pridáme smotanu a dochutíme soľou, čiernym korením a zjemníme maslom. Pridáme opečeného zubáča a krátko povaríme.

  3. 3

    Brokolicu opláchneme pod studenou vodou, rozoberieme na menšie ružičky a blanžírujeme v osolenej vode a prudko schladíme v ľadovej vode. Maslo s mandľami opražíme, pridáme brokolicu a dochutíme. Na tanier ukladáme zubáča spolu so smotanovou omáčkou a brokolicou, ozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia