Ragú zo zubáča a z brokolice
Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 9. júna 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety zo zubáča nakrájame na kúsky, opečieme ich na polovici oleja a vyberieme na tanier. Na druhej polovici oleja restujeme nasekanú zeleninu, cibuľu a zemiaky, zalejeme rybacím vývarom a necháme povariť. Pridáme mlieko a rozmixujeme.
- 2
Celú zmes prepasírujeme, pridáme smotanu a dochutíme soľou, čiernym korením a zjemníme maslom. Pridáme opečeného zubáča a krátko povaríme.
- 3
Brokolicu opláchneme pod studenou vodou, rozoberieme na menšie ružičky a blanžírujeme v osolenej vode a prudko schladíme v ľadovej vode. Maslo s mandľami opražíme, pridáme brokolicu a dochutíme. Na tanier ukladáme zubáča spolu so smotanovou omáčkou a brokolicou, ozdobíme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu