Závin s kelom, paradajkami a syrom

Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 18. decembra 2011
Závin s kelom, paradajkami a syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
220 g
100 g
10 g
5 g
160 g
1 ks, na potretie




Postup

  1. 1

    Kel rozdelíme po listoch, vyrežeme stredovú žilu a v horúcej vode povaríme do mäkka.

  2. 2

    Cesto rozváľame paličkou na pomúčenej doske, aby bolo asi 1–2 mm hrubé. Na cesto rozložíme blanšírovaný kel, cherry paradajky, nasekanú bazalku, osolíme a posypeme na hrubšie kúsky rozdrveným balkánskym syrom.

  3. 3

    Cesto zavinieme s plnkou, položíme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Servírujeme jemne vychladnuté k šumivému vínu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia