Závin s kelom, paradajkami a syrom
Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 18. decembra 2011
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 18. decembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel rozdelíme po listoch, vyrežeme stredovú žilu a v horúcej vode povaríme do mäkka.
- 2
Cesto rozváľame paličkou na pomúčenej doske, aby bolo asi 1–2 mm hrubé. Na cesto rozložíme blanšírovaný kel, cherry paradajky, nasekanú bazalku, osolíme a posypeme na hrubšie kúsky rozdrveným balkánskym syrom.
- 3
Cesto zavinieme s plnkou, položíme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Servírujeme jemne vychladnuté k šumivému vínu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu