Medové kačacie prsia s čínskou kapustou

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 5. januára 2016
Medové kačacie prsia s čínskou kapustou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
30 g
5 g
25 g
150 g
800 g
1,2 kg
300 g
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Umytú a očistenú mrkvu uvaríme v osolenej vode domäkka spolu so zemiakmi. Uvarenú mrkvu a zemiaky spolu s maslom a so smotanou rozmixujeme na jemné pyré. Prepasírujeme a podľa chuti dosolíme.

  2. 2

    Na panvici prudko pečieme kačacie prsia kožou dole, potrieme medom a dáme do rúry piecť pri teplote 180 oC.

  3. 3

    Podávame spolu s mrkvovým pyré a obvareným pak choi, ktorý pred podávaním osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Asi v Číne :)) Inak, dobre to vypadá, aspoň sa vynadívam, lebo robiť to iste nebudem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia