Medové kačacie prsia s čínskou kapustou
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 5. januára 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 5. januára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Umytú a očistenú mrkvu uvaríme v osolenej vode domäkka spolu so zemiakmi. Uvarenú mrkvu a zemiaky spolu s maslom a so smotanou rozmixujeme na jemné pyré. Prepasírujeme a podľa chuti dosolíme.
- 2
Na panvici prudko pečieme kačacie prsia kožou dole, potrieme medom a dáme do rúry piecť pri teplote 180 oC.
- 3
Podávame spolu s mrkvovým pyré a obvareným pak choi, ktorý pred podávaním osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.asiacenterfood.sk/www-webreal-sk-asiacenterfood-sk/eshop/...
www.freshbox.sk/produkt/test-56/...
alebo si ho aj vypestovat:
www.osiva-semena.sk/zelenina/1052-pak-choi-cinska-kapusta-a...