Pestrý cestovinovo-zeleninový šalát

barka - bez fotkybarka, 2. februára 2013
Pestrý cestovinovo-zeleninový šalát
Foto: barka

Na dnešný obed som pripravila rodine tento skvelý cestovinovo-zeleninový, no hlavne chutný a zdravý šalát, ktorého inšpiráciu som pospájala z rôznych receptov. V podstate možno známy recept, jednoduchý, avšak chuťovo aj nutrične úžasný. Doporučujem každému, komu záleží na tom, čo má na tanieri a vie oceniť zdravú chuť.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g s nízkym obsahom uhľohdydrátov
2 ks stredne veľké
1 ks
1 ks
1 ks
2 PL
4 - 6 PL alebo voda
0,5 ČL
1 PL alebo balsamico, jablčný ocot
3 PL
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si cestovinu v mierne osolenej vode, s kúskom oleja. Cibuľu nakrájame na drobno, očistenú, umytú papriku na kocky a umytý pór na kolieska. Vo vyššej panvici, woku, zohrejeme olej, pridáme zeleninku a dusíme asi 5 minút. Podlejeme vývarom, vodou, a dusíme asi 6 minút. Ak máme veľa šťavy, necháme šťavu kúsok odpariť. V miske si zatiaľ vymiešame med s vínnym octom. Ja som použila balsamico. Zalejeme scedené cestoviny, jemne premiešame. Pridáme udusenú zeleninku, znova ľahko premiešame. Na suchej panvici si opražíme sezamové semienka (mohli by sa použiť aj ľanové, či slnečnicové). Na tanieri posypeme kúskom čerstvého póru a opraženými semienkami. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

denyany
šalát je iste zdravý, ale zdravší by bol so surovou zeleninou.
barka
Myslím, že mierne dusenie tej zelenine až tak nutrične neublížilo, a vzhľadom k tomu, že som nepoužila klasické cestoviny, toto jedlo spĺňa kritéria zdravej výživy. :)