Foto: barka
Na dnešný obed som pripravila rodine tento skvelý cestovinovo-zeleninový, no hlavne chutný a zdravý šalát, ktorého inšpiráciu som pospájala z rôznych receptov. V podstate Zobraziť celý popisNa dnešný obed som pripravila rodine tento skvelý cestovinovo-zeleninový, no hlavne chutný a zdravý šalát, ktorého inšpiráciu som pospájala z rôznych receptov. V podstate možno známy recept, jednoduchý, avšak chuťovo aj nutrične úžasný. Doporučujem každému, komu záleží na tom, čo má na tanieri a vie oceniť zdravú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g s nízkym obsahom uhľohdydrátov |
|
2 ks stredne veľké |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
4 - 6 PL alebo voda |
|
0,5 ČL |
|
1 PL alebo balsamico, jablčný ocot |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Uvaríme si cestovinu v mierne osolenej vode, s kúskom oleja. Cibuľu nakrájame na drobno, očistenú, umytú papriku na kocky a umytý pór na kolieska. Vo vyššej panvici, woku, zohrejeme olej, pridáme zeleninku a dusíme asi 5 minút. Podlejeme vývarom, vodou, a dusíme asi 6 minút. Ak máme veľa šťavy, necháme šťavu kúsok odpariť. V miske si zatiaľ vymiešame med s vínnym octom. Ja som použila balsamico. Zalejeme scedené cestoviny, jemne premiešame. Pridáme udusenú zeleninku, znova ľahko premiešame. Na suchej panvici si opražíme sezamové semienka (mohli by sa použiť aj ľanové, či slnečnicové). Na tanieri posypeme kúskom čerstvého póru a opraženými semienkami. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu