
Rizoto z rúry
Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, ...

Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a nivou
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a poukladáme na vymazaný plech, alebo zapekaciu misu. Na zemiaky dáme pokrájané...

Orechové rezance po mojom
Milujem cestoviny a orechy. A toto je nádherné nostalgické jedlo, ktoré milujeme, tak prečo si...

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Pečené kačacie stehno s cibuľovým konfitom a rascovými dukátmi
Kačacie stehno som piekla pomaly. Ako prílohu som zvolila cibuľový konfit a rascové dukáty. Konfit...

Prázdny koláč
Tento koláč piekla moja stará mama vždy na Veľkú noc a na Vianoce, prázdny sa volal...

Biftek s vajcom a hranolčekmi
V minulom storočí to bol asi vrchol gastronómie viacerých "dobrých" reštaurácii. Našťastie sme si mohli dovoliť...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Kura so syrom a so smotanou
Tento recept mi pred rokmi dala kolegyňa, robili podľa neho bravčové rezne. Keďže sme prakticky...

Kuřecí prsa na slanině a hořčici
Na pánvi rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Pak přidáme...

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....

Pizza, ktorú milujeme
Vyskúšala som už niekoľko receptov na pizzu. Každý má svoj recept a tak aj ja som...

Lasagne - bez lasagní :-)
Dostali sme hroznú chuť na lasagne , ale doma sme žiadne nemali, tak som sa...

Salašnícky guláš s kapustou
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....

Gladiátorská pochúťka
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné...

Ázijské rezance s kuracím mäsom
Čínske rezance dáme variť podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké pásiky, ...

Chutná polievka z fazuľových strukov
Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky a dusíme v hrnci (ja som dusila len na vode)...

Maslové rožky - lúpačky
Keď som bola školáčka, veľmi som ľúbila pečivo, ktoré sa volalo - Lúpačky. Boli to chutné,...

Empanada
Empanadas som po prvý krát ochutnala v Argentíne kde boli robené z kysnutého cesta v tvare pol...

Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom
Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...

Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...

Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.

Kuracie srdiečka na smotane
... to by jeden nepovedal, ale už je celkom problém uvariť a zverejniť tu niečo, čo tu...

Cviklové placky s jogurtovým dresingom
Cvikla je zelenina bohatá na rôzne vitamíny a spolu s kvasenou kapustou je jednou zo základných potravín,...

Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom
Toto bolo moje prvé jedlo z kuracieho mäsa, ktoré som uvarila, keď som bola tínedžerka....

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením
Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím...

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Ta najlepšia polievka na svete. Ja som tekvicu nemala nikdy rada hlavne kvôli tekvicovému prívarku ktorý moja...

Bulgurové rizoto s tofu syrom
Tento recept možno nie je priveľmi vábny na pohľad, ale oriešková chuť bulguru vás isto dostane......