
Pomaly pečená kačka na jablkách
Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná....

Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...

Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...

Marhulovo-ríbezľové (srdiečkové) mafiny
Recept výjde približne na 8 mafínov v košíčku a 5 srdiečkových mafínov, podľa toho v akých...

Jogurtovinky
Táák, po dlhej dobe pridávam ďalší z mojich obľúbenych receptíkov. Pre milovníkov cestovín, ale...

Jarná sekaná plnená Tofu praženicou
Vyskúšajte, ako chutí spojenie Tofu, Rastlinnej praženice a pohánky. Výsledkom bude vlákninou a proteínmi...

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a zachutilo nám aj v tejto podobe....

Fazule s kapustou
U nás veeeelmi oblíbené jídlo. Sklízí velký úspěch u známých, kteří měli to štěstí a mohli ochutnat....

Polievka z artičok a baklžanov
Tuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra...

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

Jadrovníky červených paprík s cesnakom
Kálman, ktorú zeleninu máš „najsamradšej“? No thááá, césnak! A to zas prečo? Lebo za klobásou...

Kel na grécky spôsob
Zemiaky očistíme a pokrájame na hranolčeky, kel umyjeme a pokrájame. Zemiaky a kel vo väčšom...

Nízkokalorický pudinček
Chutné a nízkokalorické :) ... upravovateľné podľa vlastného usúdenia :)

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

Rýchle rybacie karí
Dobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá čo pokaziť....

Špagety Čarodejky
Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a...

Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...

Pad Thai
Zabudni na donášku – tento Pad Thai s Teriyaki tofu ťa prenesie rovno do ulíc Bangkoku!...

Ľahká zeleninová omeletka
Snažíme sa žiť zdravo(keď už sme v zime tých pár kíl pribrali ) a vymýšľame ľahké, zeleninové...

Jahňacina s bok choy a ružičkovým kelom
Koncom jari t. r. sa v našej domácnosti uskutočnila bilaterálna porada Des Moines Iowa a...

Pikantný zeleninový krém
Relatívne nenáročná, ale zato lahodná krémová polievka zo surovín, ktoré má väčšina z nás vždy...

Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...

Pečený marinovaný zajac na smotane
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

Frito-misto
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože mám rada zdravé jedlá, a toto jedlo je...

Veselá omáčka s prekladaným posúchom
Samé dobroty z maminej záhrady, no kto by tomu odolal??? :-)