Šalát s jahodami
Šalát s jahodami

Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 11. júna 2018
Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ho predurčujú aj do zážitkovej gastronómie. Zobraziť celý popisNa prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ho predurčujú aj do zážitkovej gastronómie. Jahoda už dávno kraľuje sladkej kuchyni – v penách, krémoch, zmrzlinách či zaváraninách. Čoraz častejšie sa však presviedčame, že si rozumie aj s mäsom a nahrádza iné, ťažšie prílohy.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

 miešaný (lollo – rosso, biondo; čakanka, polníček, baby špenát, rukola, frisée)
200 g
200 g
100 g
50 g
1 PL
Dresing:
50 ml
1 PL
z 1 limetky




Postup

  1. 1

    Na grilovacej panvici grilujeme kozí syr potretý medom. Pláty prosciutta usušíme vo vyhriatej rúre.

  2. 2

    Z olivového oleja, dijonskej horčice, zo soli, korenia a z limetkovej šťavy pripravíme dresing. Jahody umyjeme a nakrájame.

  3. 3

    Do hlbokého taniera dáme miešaný listový šalát, pridáme jahody, ugrilovaný kozí syr, posypeme čiernym sezamom a pridáme sušené prosciutto. Nakoniec prelejeme dresingom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia