Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 11. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ho predurčujú aj do zážitkovej gastronómie. Zobraziť celý popisNa prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ho predurčujú aj do zážitkovej gastronómie. Jahoda už dávno kraľuje sladkej kuchyni – v penách, krémoch, zmrzlinách či zaváraninách. Čoraz častejšie sa však presviedčame, že si rozumie aj s mäsom a nahrádza iné, ťažšie prílohy.
porcie
príprava
Suroviny
miešaný (lollo – rosso, biondo; čakanka, polníček, baby špenát, rukola, frisée) |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Dresing: | |
50 ml |
|
1 PL |
|
|
|
z 1 limetky |
|
|
Postup
-
1
Na grilovacej panvici grilujeme kozí syr potretý medom. Pláty prosciutta usušíme vo vyhriatej rúre.
- 2
Z olivového oleja, dijonskej horčice, zo soli, korenia a z limetkovej šťavy pripravíme dresing. Jahody umyjeme a nakrájame.
- 3
Do hlbokého taniera dáme miešaný listový šalát, pridáme jahody, ugrilovaný kozí syr, posypeme čiernym sezamom a pridáme sušené prosciutto. Nakoniec prelejeme dresingom.
Tiež s jahodami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu