Foto: jankollar21
1
porcia
porcia
10-15 minút
príprava
príprava
5-7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mušle najprv prezrieme, či sú neni puknuté alebo otvorené. Ak áno, treba ich zahodiť lebo to sú potom poškodené a mŕtve. Keď sú zavreté tak sú žijúce.
- 2
Nakrájame cibuľu na drobno a petržlenovú vňať na drobno.
- 3
Pavnicu necháme veľmi rozohriať na ohňi, dáme do nej cibuľu a mušle, necháme to variť 15-20 sekúnd, pridáme víno a zakryjeme pavnicu, necháme variť 3-4 minuty, dokým sa víno nezredukuje, potom pridáme smotanu a budeme čakať, dokým sa trochu zredukuje a potom pridáme petržlenovú vňať do toho a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu