Mušle so smotanou

jankollar21 - bez fotkyjankollar21, 22. decembra 2015
1
porcia
10-15 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 - 7 ks
1 ks
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Mušle najprv prezrieme, či sú neni puknuté alebo otvorené. Ak áno, treba ich zahodiť lebo to sú potom poškodené a mŕtve. Keď sú zavreté tak sú žijúce.

  2. 2

    Nakrájame cibuľu na drobno a petržlenovú vňať na drobno.

  3. 3

    Pavnicu necháme veľmi rozohriať na ohňi, dáme do nej cibuľu a mušle, necháme to variť 15-20 sekúnd, pridáme víno a zakryjeme pavnicu, necháme variť 3-4 minuty, dokým sa víno nezredukuje, potom pridáme smotanu a budeme čakať, dokým sa trochu zredukuje a potom pridáme petržlenovú vňať do toho a servírujeme.

Diskusia k receptu

afataga
sikovny, len tu cibulu aj s trochou cesnaku treba nechat trochu zosklovatiet a potom pridat musle a redukovat ozaj kratko, aby musle nezostali gumove, ja to mam rada este trochu zakvapnute citronom, ten cesnak mi tam naozaj chyba, inak super, az na to slovo na ohňi :-)
cesminaz
Sice som este ziadne musle nerobila,ale ochutnala by som :-) Vidim,ze si tu novy..tak vitaj na Vareche :-) a nech sa ti tu dobre vari! ;-P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia