Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...
Plnená roláda z mletého mäsa
Vajíčka si uvaríme, olúpeme. K mletému mäsu pridáme 1 celé (neuvarené) vajíčko, korenie podľa...
Štedrovečerný trojboj u Blaškovcov v Iowe
… už je síce po tohoročných Vianociach, ale možno sa niekomu zíde ako pomôcka aj na...
Plnený zemiak bryndzou
Ked že mám pred maturitou ma baví všetko len nie učenie ;) tak som sa troška zahrala...
Jednoduchý tuniak
Tuniaka nakrájame na 3x3 cm. Osolíme a okoreníme. Tuniaka opečieme na olivovom oleji na rozpálenej...
Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...
Quinoa ako plnka v šampiňónoch
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.
Roláda z mletého mäsa
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne...
Šalát z grilovanej zeleniny
Komerčný recept<br /> Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto...
Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...
Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...
Špenátový koláč
Moja verzia kolaca Pepka namornika z Cistinkinej Varesky. Piekla som ho prvy , ale urcite ...
Cuketové soté s hriankami
Všetku zeleninu nakrájame na kúsky. Na panvicu dáme rozohriať maslo, pridáme cuketu, cibuľku, cesnak a...
Tvarůžkový tataráčik
Máte stejně jako já rádi tvarůžky? Pořádně odleželé, voňavé jsou pro milovníky tohoto sýra neodolatelné...
Avokádový krém s čajom Matcha
Čaj matcha je zelený čaj, ktorý je zomletý na jemný prášok, spolu s avokádom...
Mozzarellovo-špenátové mafiny
Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením....
Morské plody so šampiňónmi
Bleskovka pre tých čo milujú morské „príšerky“. Nie som zástanca veľkého množstva prísad pri príprave rýb...
Avokádo v cibulových kroužcích
I tohle je dělená strava, ale ve volném grafu. Jak známo, ikdyž je to...
Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...
Plnená pečená paprika vegan
Toto jedlo zbožňujem, je rýchle na prípravu a aj chuťovo lahodné. Verím, že nejednej...
Šalát z lístkov červenej repy
Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak...
Kurací šalát so syrom
Na oleji opečené, osolené a okorenené kuracie prsia necháme vychladnúť a zmiešame so syrom, paradajkami...
Gül Böreği
"Gül" znamená v preklade ruža, čiže börek v tvare kvetu. Je to ďalšia z variácií...
Šalát z brokolice a hrozna
Dal som si zohriat ruru na 220 stupnov. Do misky som si dal ruzicky brokolice a...
Avokádový mini Quiche
Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.