Nátierka z teľacej pečene

Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
Nátierka z teľacej pečene
Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava

Suroviny

1/4 váhy
1/10 váhy
2 ks
 na zaliatie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20 minút, aby nezhnedla a aby bola veľmi sladká.

  2. 2

    Na malé kocky nakrájanú pečeň na cibuli iba pár minút opražíme, inak stvrdne. Odstavíme z ohňa a pridáme posekanú šalviu. Až teraz posolíme a okoreníme.

  3. 3

    V malom hrnčeku zalejeme cesnak olivovým olejom a v peci 30 minút pečieme na 180 °C. Olej si odložíme na použitie pri inom varení. Cesnak posekáme a primiešame k pečeni.

  4. 4

    Hotovú nátierku naplníme do sklených pohárov a zalejeme roztopenou bravčovou masťou. Treba zabrániť prístupu vzduchu.

Diskusia k receptu