Nátierka z teľacej pečene
Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20 minút, aby nezhnedla a aby bola veľmi sladká.
- 2
Na malé kocky nakrájanú pečeň na cibuli iba pár minút opražíme, inak stvrdne. Odstavíme z ohňa a pridáme posekanú šalviu. Až teraz posolíme a okoreníme.
- 3
V malom hrnčeku zalejeme cesnak olivovým olejom a v peci 30 minút pečieme na 180 °C. Olej si odložíme na použitie pri inom varení. Cesnak posekáme a primiešame k pečeni.
- 4
Hotovú nátierku naplníme do sklených pohárov a zalejeme roztopenou bravčovou masťou. Treba zabrániť prístupu vzduchu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu