Foto: kecemis
Zostalo mi nejake kuracie maso, tak co s nim. A aby aj vegeteriani si prisli na svoje, tak som pripravil aj pre nich.
porcií
príprava
Suroviny
podľa potreby |
|
Quinoa plnka: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
2 PL |
|
z 2 citrónov |
|
podľa potreby |
|
Kurací šalát: | |
2 hrnčeky (pokrájané a rozpučené na malé kúsky) |
|
1/2 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
2 PL |
|
z 1 citróna |
|
2 ČL |
|
podľa potreby |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Avokado som rozkrojil nie po dlzke, ale po sirke. Vydlabal som lyzickou stred duziny, tak aby mi ostalo po okrajoch asi 5 - 7 mm. Vydlabanu duzinu som pouzil do plniek. Jeden typ, Avokado mozete dat na gril odrezanou stranou na dol, aby sa trochu opieklo. Takto som pripravil polovicky pre quinoovy salat. Opekal som ho asi 4 - 5 minut.
-
2
Vo vecsej miske som zmiesal spolu kuracie maso nakrajane na kusky a vydlickou naskrabane, cibulu nasekanu na velmi nadrobno, majonezu, grecky jogurt, stavu z citrona, dijon horcicu a vyskrabanu zvysnu duzinu z avokada. Dochutil som solou a korenim. Plnku som rozdelil medzi avokada. Mne vysla plnka na 4 vacsie avokada.
-
3
V mise som zmiesal uvarenu a vychladenu quinou, fazulu, zelennu cibulku, zvysne avokado z vudlabaneho avokada, papriku a kukuricu. Pridal som olivovy olej, stavu z citrona a dobre premiesal. Nakoniec som dochutil solou a korenim. Opet, mne vysla plnka na 4 avokada.
Diskusia k receptu