Polníčkový šalát s vajíčkom a zemiakmi fotorecept
Suroviny
| 200 - 300 g |
|
| 200 g (dubový šalát, čakanka, ľadový šalát a pod.) |
|
| 3 - 4 ks |
|
| 200 g šalátový /toppingový |
|
| 6 ks |
|
| 5 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 - 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na prípravu šalátu.
-
2
V osolenej vode uvaríme 6 menších zemiakov v šupke.
-
3
A takisto si uvaríme vajíčka natvrdo.
-
4
Zemiaky a vajíčka necháme vychladnúť. Kým chladnú, nakrájame si mladú cibuľku a čerstvú reďkovku na kolieska. Pripravíme si šalátovú misu, do ktorej dáme umytý a odstonkovaný polníček a šalátový mix. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Vajíčka ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Do misy pridáme zemiaky, vajíčka a syr, nahrubo zomelieme čierne korenie, pridáme pár kvapiek balzamikového octa a zakvapneme olivovým olejom. Pozor - nesolíme, šalátový syr je dosť slaný. Šalát pred servírovaním premiešame zľahka rukami.









Diskusia k receptu