Vajcia v košieľke
Ďalšia vaječno-syrová inšpirácia, vhodná ako raňajky, teplé predjedlo, vložka do polievky, alebo prívarku,...
Pečené paradajky plnené vajíčkom a syrom
Z paradajok zrežeme vrch a vyberieme pomocou lyžice dužinu. Do vydlabaných paradajok pridáme olivový olej, ...
Hruškové čatní s tekvicou
Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok....
Hrachová kaša
Tento recept mám od mojej kolegyne, nejem mäso a preto ma zaujímajú zeleninové jedlá
Ananásovo-uhorková salsa
… a prečo by nie? Ak sa môže skombinovať mango a zelená cibuľka, tak ja odskúšam...
Zemiakový šalát s majonézou z masla
Tento recept mám už velmi dávno a chutí našej rodine a nie je taký ťažký na žaludok...
Bruschetta
Komerčný recept<br />Nečakane vám prišla návšteva a radi by ste im ponúkli niečo rýchle a chutné? Nech...
Medfouna
... je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín......
Plnené rajčiny s tofu
Ďalšie zdravé jedlo, podľa mňa. Je to môj recept, ktorý som takto dnes pripravila....
Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...
Snehový veniec s pistáciami, čokoládou, brusnicami a karamelom
Mám rada nové a neokukané recepty a ešte radšej adrenalín, keď ich prvý krát pripravujem...
Zimný šalát s mozzarellou
Všetky ingrediencie umyjeme a hrušku nakrájame na menšie kúsky. Granátové jablko očistíme.
Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou
Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.
Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...
Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...
Nemecké koláčiky mit weisswurst (s bielou klobásou)
Biele bavorské klobásky nakrájame na menšie kúsky a zabalíme ich do lístkového cesta a pečieme na 200...
Pečený camembert na Chardonnay
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...
Pizzové slimáčiky z lístkového cesta
rozdelime cesto na dve časti. jednu odložim a pracujem s tou druhou.
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín,...
Okurkovo-tvarohová mana
Miluju slovenský hrudkový tvaroh a neméně nakládačky čerstvé.
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Crostini s brusnicami a pistáciami
Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým...
Bochníčky, štangle a pletenka z jedného cesta
Tento recept neviem ako pre vás, ale pre mňa ľahký nebol :D. Zvlášť aj pre...
Cestoviny s kuracinkou
Jedného dňa som nevedela, čo rýchle pripraviť mužovi na obed, tak som pozrela do chladničky, čo tam...
Banička
Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)
Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
Bryndzová nátierka – Abov – Iowa - so stonkami zeleru
Dostal som „zásielku“ ešte letnej bryndze „Zvolen_Slatina“, tak som urobil nátierku. Túto „svojsky“ moju som...
Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.
Tarator s orechmi - Таратор с орехи
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo...