
Falošný homár
Recept nie je môj "vynález", pochádza z nejakej poradenskej kulinárskej rubriky nejakých dávnych novín, keď...

Chlebový koláč so špenátom a cottage cheese
Tento recept je troska inou variantou celozrnneho spenatoveho kolaca od @lenivaveganka.

Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.

Hrianky s vyšperkovanými jaderníkmi papriky, sťaby raňajkový - mňamec Nušta 90 -
... a pokračujeme v „spanilej jazde“ s paprikami. 24. júna, t...

Bryndzovo– zemiakové posúchy
Zemiaky olúpeme a umyjeme. Potom ich nastrúhame spolu s cibuľou, primiešame k nim vajcia, ...

Lesné huby v košíčkoch z lístkového cesta
Ak použijeme vhodné lístkové cesto, maslo nahradíme olejom a vynecháme, či nahradíme sýr je recept...

Papriky plnené rizotom
Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a...

Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...

Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...

Ovocno-zeleninový syrový šalát s orechami
Mali sme chuť na niečo svieže. Spravila som syrový šalát, ale vybrala som údený eidam,...

Caprese
rajčata nakrájet, mozarellu nakrájet nebo natrhat, pokapat oliváčem, dochutit a posypat bazalkou

Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...

Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou
Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého...

Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a...

Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame na drobné kocky...

Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme...

Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...

Baby zemiakové vežičky
Dostali sme chuť na francúzske zemiaky a keďže máme dve deti, z ktorých jedno im na...

Pečená žltozelená tekvička – Delicata Squash
Niečo pre tých, čo radi maškrtia a nechcú zhrešiť! Ako dieťa predškolského veku i ako školou...

Šunka plnená ananásom
Tvarohovú penu si pripravíme tak, že osolený tvaroh rozmixujeme s trochou smotany.

Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.

Kukuricové placky a lá Bogar
Trošku som chcela experimentovať tak sa to perfektne vydarilo :)

Šalát s granátovým jablkom
V hlbokom tanieri zmiešajte baby špenát s poľníčkom. Rozkrojte granátové jablká na polovicu a vyberte z nich semienka a pridajte ich...