Orechový encián

elizabetha - bez fotkyelizabetha, 26. marca 2012

Rýchly obed pre tých, ktorí obľubujú nenáročnú prípravu a diétnejšiu stravu.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

 alebo iný syr s bielou plesňou




Postup

  1. 1

    1. Rozrežeme encián na polovičku a lyžičkou vyberieme vnútro syra.

    Orechový encián  - obrázok 1
  2. 2

    2. Hmotu, ktorú sme "vydlabali" si dáme do misky a zmiešame ju spolu so syrom bambino (alebo ktorýmkoľvek iným syrom, ktorý nám chutí, prípadne aj šunkovou penou). Pridáme aj nasekané oriešky (tiež rôzneho druhu - môžu to byť aj pistácie).

    Orechový encián  - obrázok 2
  3. 3

    3. Hotovú (vymiešanú) zmes naplníme znova do prázdnych polovičiek syru (medzi polovičky môžete dať aj plátok šunky). Znova zabalíme do obalu a vrátime do chladničky stuhnúť. Čas tuhnutie je rôzny - záleží od stupňa chladenia vo vašej chladničke :)

    Orechový encián  - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

martamm
To musi byt vyborne, ukladam recept. A otazka, nelame sa ten encian, ked vyberas vnutro?
ejta
do tej plnky pridávam aj cesnak a keď si to ešte obalíte v trojobale a vysmažíte....:-)
tatranka
Takto podobne robím malé chuťovky z hermelínu.Nakrájam ho ako malú tortičku a prebodnem špáradlom,prizdobím.Je to veľmi chutné s orechami a obzvláštni to studené chuťovky.Skús !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia