Kurací šalát pre moju lásku fotorecept

sracz - fotkasracz, 16. októbra 2010
Kurací šalát pre moju lásku (fotorecept)
Foto: sracz

Rád vymýšľam a varím pre toho, kto si zaslúži moju pozornosť a námahu, tak ako aj Vy, o tom som presvedčený! Hej! ... a Zobraziť celý popisRád vymýšľam a varím pre toho, kto si zaslúži moju pozornosť a námahu, tak ako aj Vy, o tom som presvedčený! Hej! ... a ešte, keď som v kuchyni sám a subjekt mojej duševnej pozornosti „hajušká so sladkými sníčkami“ iba pár metrov odo mňa. Stratím prehľad o čase i priestore a „tvorím“, popustiac uzdu navoľno, unášaný iba citmi a hrejivou triaškou, ako výsledok môjho „tokania“ príjme a odmení krásna pani môjho srdca a zároveň veliaci generál! Budem inšpirovať aj niekoho z Vás? Neváhajte a skúste!

6÷8
porcií
30´ minút
príprava

Suroviny

0,5 ks studené pečené (grilované)
1 ks červené sladké
2 ks natvrdo
1÷1,5 PL maá na drobno pokrájaná
5÷7 cm (prostredná časť)
2 PL
1 PL
1÷1,5 ks
~ 1 PL (tymián)
1/2  ks
50÷70 g
podľa potreby g
Zálievka:
5÷7 PL
3÷5  PL
1÷1,5 PL
Na prestieranie:
1 ks
1 ks
podľa potreby ks
227 g
Na ozdobu:
podľa potreby  ks
podľa potreby ks




Postup

  1. 1

    do pracovnej misy (jenského skla, weidlingu, ...) postupne ukladáme na 15÷20 mm □□□□ pokrájaného mäsa z ½ pečeného alebo grilovaného kurčaťa, bez kostí a kože; drobné kúsky kápie, alebo inej sladkej hrubostennej červenej (alebo rôznych farieb) papriky.

    Kurací šalát pre moju lásku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na 2÷3 mm pokrájané kolieska póru, „C_éčka“ rapíkov zeleru, tatarákové □□□ červenej cibule (1,5÷2 PL), 2 PL petržlenovej a 1 PL zelerovej vňate, ~ 1 PL lístočkov oregana (tymiánu).

    Kurací šalát pre moju lásku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    doplníme 2 vajíčka uvarené na tvrdo a pokrájané na 5 mm hranolčeky a 1 sladké červené jablko s kožou, ale bez jadrovníka, pokrájané na 2÷3 mm ▲▼

    Kurací šalát pre moju lásku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    v osobitnej nádobe pripravíme zálievku z 5÷7 PL čerstvej majonézy; 3÷5 PL tatárskej omáčky; 1 PL čerstvej šťavy z citróna (limetky); vmiešame pražené lúpané mandle nahrubo pokrájané (50÷70 g), soľ a MČK podľa chuti.

    Kurací šalát pre moju lásku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Servírovanie: tak to príde na to, aká predstava Vás viedla k realizácii tohoto receptu. Ja som pripravoval slávnostné „narodeninovské“ raňajky pre svoju prvú, jedinú a najväčšiu lásku, tak som ich jej pripravil v pohároch na martiny, na vrchol umiestnil 1 PL "tvrdej" kyslej smotany a jej "výsostné znaky" vyrezané z kápie, s olúpanými kúskami avokáda a manga a s hriankami z bieleho chlebíka bez kúrky, v tvare ♥ ♥ !!! P.S.: vo všedné dni na malých plytkých tanierikoch s bielym chlebíkom alebo pečivom.

    Kurací šalát pre moju lásku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ....... a ako to vyzerá, než sa pustíme do prípravy? Nuž, takto! Príjemnú prácu, ešte príjemnejšiu "odmenu" a dobrú chuť!

    Kurací šalát pre moju lásku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

egreska
fúúúú ,tak chlapi (všetci) berte si príklad ...každa z nás by chcela toto aspon raz zažit...moj mangel je síce pozorný ale tohoto sa od neho asi nedočkám :-(( @sracz asi ti necham nenapadne kontakt ...ked budeš raz voľný :-))))))))))
gittka
@sracz ,tak keby si bol volný ,
je o teba bitka na všetkých frontoch.
ako egreska ani ja nemôžem toto očakávat od mojej polovičky.ako ty hovoríš tvoja krajšia polovička môže byt na teba len a len pyšná!!!
super...
babidka
tak by som chcela byt aspon na jeden den tvoja laska :-)))))))
viera1
No,myslím,že ak by naši muži čítali Varechu,považovali by @sracz-a za sabotéra mužského ega.Som dobroprajná,no ale toto !
janger
@sracz , no aky si ty romanticky!!!! Toto musim ukazat mojmu muzovi ;-), nech si vezme priklad!
frezia68
Šťastná to žena-pani Tvojho srdca......a take krásne narodeninové raňajky by potešili každúúúúúúú :-)))
jody
Mam 100 chuti privliect toho mojho k pocitacu. :-) Ale potom som si uvedomila, ze ak ho sem privleciem v hneve, ze nerobi taketo veci, nie som asi dobra partnerka. :-) On totiz varit nevie. Ja zas neviem urobit skrinu a kuchynsky pracovny stol... :-)
marikasu
sracz, klobúk dole, úžasný začiatok narodeninového dňa. Predpokladám, že aj Ty patríš medzi vyhynutý druh mužov. Jeden takýto exemplár vlastním našťastie aj ja :-))
P.S.: veľmi originálne označenie tvaru použitých surovín :-)
kuchticka
No teda! Tak romantickeho partnera som si kedysi predstavovala. Keby si bol volny, tak je o teba bitka. No co uz, kazdy vieme nieco ine. Ten moj nevie ani caj spravne uvarit, A napad, aby aspon na moje narodeniny ci iny vyznacny den prejavil taku pozornost, to je nad jeho rozmyslanie.
kuchticka
Nechyba ti iba fantazia, ale ani zrucnost. Si skutocne napadity a velmi sikovny.
sjuz
Teda Sracz - mňam, takýto šalátik by som si dala aj aj:) - páči sa mi, keď sa aj muž snaží "oplatiť" manželkinu každodennú starostlivosť - akokoľvek :)! Našťastie - aj ja mám manžela tohto razenia - "starú školu" s romantickým duchom:)!
jezibabka1
"Kde som ja bola, keď si si hľadal ženu???:((((( a to sme boli tak blízko seba:(((((((((" A teraz vážne, skláňam sa pred vami oboma, lebo také nádherné, romantické manželstvo je len výsledkom spojenia dvoch úžasných ľudí, ktorý vedia, čo je láska :)
evanaaa
Sracz, hneď, keď som čítala v obsahu receptov tvoj úvod, vedela som, že ide o teba, tvoj " rukopis " už poznám. A to ostatné ani nekomentujem, nemám tak bohatú slovnú zásobu ako ty, a len by som opakovala, čo " devy" predomnou už písali.
egreska
všimli ste si, že chlapi sa zdržali komentára? nechcem rýpat ale kde su všetci, ked toto mali vidiet? :-))))))))
gittka
@egreska vystihla si to super!!!!!!!!!!!!!!!!!
feri im vyrazil všetkým dych.skvelý postreh!
raduza
recept je úžasný, dievčatá radím vraťte sa do reality




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia