Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Šampiňónová nátierka s tofu (vegan)
Naša vegan svadba - nátierky/dipy III. Recept pochádza z KK Zdravá kuchyňa v praxi od Romana...
Gazdovská nátierka
Tak trochu som experimentoval so surovinami a vyšla mi z toho chutná nátierka. Je veľmi vhodná...
Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...
Zimný vitamínový šalát
Šaláty robievam podľa ročného obdobia, v lete z čerstvej zeleniny a teraz v zime hlavne z...
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
Ježko s chlebovými roládkami (fotopostup)
Toto je taky recept-nerecept, skor len mala inspiracia na pohostenie, nahrada za klasicke oblozene chlebicky....
Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.
Kaviárové vajcia
Natvrdo uvarené vajcia rozkrojíme, vyberieme žĺtky a vymiešame s maslom, soľou a korením do...
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...
Cestoviny šunkovo syrovo kuracie
Recept ma naučila Mamina mojho bývaleho priatela, kedže bola skvelá kuchárka čo to som od nej obkukala,...
Vyprážaný haring (Fried Pickled Herring)
Marinovany haring je moja oblubena ryba . Recept som nasla medzi velkonocnymi specialitami, zaujal ...
Pečené cherry paradajky
Ak máte ešte posledné cherry paradajky v záhradke, tak šup s nimi na plech do...
Grilované koláčiky s pažítkovým krémom
Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som...
Gratinovaná špargľa so šunkou
Špargľu umyjeme, očistíme škrabkou. Po očistení skrojíme spodné časti a dáme variť do osolenej vody...
Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback
Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už...
Cukinové rolky plnené syrom feta na paradajkách
Obľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa...
Krabia nátierka
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....
Tatarák z lososa
Kupil som na trhu cerstveho lososa a uz davnejsie som to chcel vyskusat. Oplatilo sa.
Žemličky - celiatické
Tieto žemličky vznikli z môjho omylu, išla som robiť iny koláčik a asi som zaľúbena tak som...
Mrkvový pizza koláč
V miske si dobre vymiešame tvaroh a smotanu, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Mrkvu...
Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...
Avokádové „guacamole“ s kukuričnými plackami
Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vydlabeme. Cesnak a čili nasekáme nadrobno. Rajčiny vyfiletujeme a...
Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom
Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...
Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...
Parma šunka so žltým melónom
žlty melon si nakrajame a zabalime ho do parma šunky, ostatne prisady si nakrajame a poukladame...
Bosorácky rímsky hrach
Jedným zo spôsobov, ako pripraviť hummus z cíceru, ktorý je surový, živý, teda...