Šampiňónová nátierka s tofu (vegan)
Naša vegan svadba - nátierky/dipy III. Recept pochádza z KK Zdravá kuchyňa v praxi od Romana...
Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...
Údené plátky lososa
Cherry paradajky nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme a prelejeme olivovým olejom. Necháme postáť pol...
Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Šunková roláda
Mäkké maslo zmiešame so syrokrémom , po sekaným vajcom na tvrdo a po sekanou cibuľou...
Arabský šalát
Tento šalát je podľa mňa veľmi ľahký a chutný. Recept mám od svojej kamarátky Mahy z...
Zapečený baklažán
vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ...
Cestoviny šunkovo syrovo kuracie
Recept ma naučila Mamina mojho bývaleho priatela, kedže bola skvelá kuchárka čo to som od nej obkukala,...
Špargľa na dalmatínsky
Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri...
Kaviárové vajcia
Natvrdo uvarené vajcia rozkrojíme, vyberieme žĺtky a vymiešame s maslom, soľou a korením do...
Pečené cherry paradajky
Ak máte ešte posledné cherry paradajky v záhradke, tak šup s nimi na plech do...
Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...
Vyprážaný haring (Fried Pickled Herring)
Marinovany haring je moja oblubena ryba . Recept som nasla medzi velkonocnymi specialitami, zaujal ...
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...
Avokádo v cibulových kroužcích
I tohle je dělená strava, ale ve volném grafu. Jak známo, ikdyž je to...
Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.
Ježko s chlebovými roládkami (fotopostup)
Toto je taky recept-nerecept, skor len mala inspiracia na pohostenie, nahrada za klasicke oblozene chlebicky....
Zimný vitamínový šalát
Šaláty robievam podľa ročného obdobia, v lete z čerstvej zeleniny a teraz v zime hlavne z...
Grilované koláčiky s pažítkovým krémom
Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som...
Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom
Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...
Štedrovečerný trojboj u Blaškovcov v Iowe
… už je síce po tohoročných Vianociach, ale možno sa niekomu zíde ako pomôcka aj na...
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
Parma šunka so žltým melónom
žlty melon si nakrajame a zabalime ho do parma šunky, ostatne prisady si nakrajame a poukladame...
Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...
Tatarák z lososa
Kupil som na trhu cerstveho lososa a uz davnejsie som to chcel vyskusat. Oplatilo sa.
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...
Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...
Avokádový krém s čajom Matcha
Čaj matcha je zelený čaj, ktorý je zomletý na jemný prášok, spolu s avokádom...