Foto: rybarkuchar
Bleskovka pre tých čo milujú morské „príšerky“. Nie som zástanca veľkého množstva prísad pri príprave rýb – zbytočne potláčajú ich prirodzenú chuť. V tomto Zobraziť celý popisBleskovka pre tých čo milujú morské „príšerky“. Nie som zástanca veľkého množstva prísad pri príprave rýb – zbytočne potláčajú ich prirodzenú chuť. V tomto recepte urobím malú výnimku.
Postup
-
1
Ja som dnes použil mrazené krevety a vylúpane slávky. Vy môžete zajtra použiť niečo iné z bohatého morského sveta.
-
2
Na bravčovej masti speníme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a udusíme do mäkka. Pred koncom pridáme soľ, čierne korenie a čerstvé bylinky – petržlenovú vňať, rukolu, medvedí cesnak, každý podľa chuti.
-
3
Na olivovom oleji opečieme do zlatova krevety, pridáme slávky, kukuricu, šery paradajky, ružové víno, čili omáčku a soľ. Zľahka prehrejeme – naozaj len minutku dve a môžeme podávať. Na tanier nalejeme trochu balzamika, ako prílohu som použil ryžu, vhodnejšie je podľa mňa čerstvé pečivo.
Diskusia k receptu