Morské plody so šampiňónmi

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 6. marca 2012

Bleskovka pre tých čo milujú morské „príšerky“. Nie som zástanca veľkého množstva prísad pri príprave rýb – zbytočne potláčajú ich prirodzenú chuť. V tomto recepte urobím malú výnimku.

Suroviny

 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som dnes použil mrazené krevety a vylúpane slávky. Vy môžete zajtra použiť niečo iné z bohatého morského sveta.

    Morské plody so šampiňónmi - obrázok 1
  2. 2

    Na bravčovej masti speníme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a udusíme do mäkka. Pred koncom pridáme soľ, čierne korenie a čerstvé bylinky – petržlenovú vňať, rukolu, medvedí cesnak, každý podľa chuti.

    Morské plody so šampiňónmi - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji opečieme do zlatova krevety, pridáme slávky, kukuricu, šery paradajky, ružové víno, čili omáčku a soľ. Zľahka prehrejeme – naozaj len minutku dve a môžeme podávať. Na tanier nalejeme trochu balzamika, ako prílohu som použil ryžu, vhodnejšie je podľa mňa čerstvé pečivo.

    Morské plody so šampiňónmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: