Foto: cesminaz
Práve teraz je ten pravý čas na zbieranie mladej jemnučkej žihlavy plnej vitamínov,no najmä železa ;-) Dajú sa znej pripraviť naozaj skvelé hlavné jedlá Zobraziť celý popisPráve teraz je ten pravý čas na zbieranie mladej jemnučkej žihlavy plnej vitamínov,no najmä železa ;-) Dajú sa znej pripraviť naozaj skvelé hlavné jedlá či prílohy :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si vyjdeme na prechádzku do prírody,kde si nazbierame mladučkú čerstvú žihlavu ;-D ktorú trocha opláchneme a pokrájame.
-
2
Na troche oleja popečieme nadrobno nakrájanú cibulu a papriku.Môžte dat hociakú papriku,nemusí byt červená.Kto má rád štiplavé,si môže pridat aj nakrájanú chili papriku.
-
3
Pridáme bulgur 1 a 1/2 dcl. a spolu to ešte 5minut za občasného miešania popečieme.
-
4
Potom k tomu pridáme už vopred nakrájanú žihlavu
-
5
Dobre spolu premiešame,osolíme-dajte viac soli,lebo bulgur popije.Potom podlejeme 2 a 1/2 dcl vody,premiešame a zakryjeme pokrievkou.Varíme(sparujeme) na malom ohni 15minut,u mňa číslo 2 elektrický sporák.Medzitým (asi po 5tich minutach)"len raz" premiešame,viac sa už nemieša! Po 15tich minutách vypneme a necháme ešte 10-15minut zakryté,nech celkom spuchne.
-
6
...už hotový bulgur premiešame a môžme podávať ;-) je výborný aj s cesnakovým jogurtom. Dobrú chuť ;-)
Diskusia k receptu