Fašírky zo sírovca
Sírovcové fašírky sú novinkou našej mamičky a ideálnym spôsobom, ako minúť aj nie práve najmäkší a...
Šampiňóny s cesnakom a strúhankou
V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame nadrobno nakrajane cibule a cesnak, ohen zmiernime. Poprazime...
Kohút na víne po burgundsky
Recept je trošku náročný na prípravu, aj na čas, ale výsledok je úžasný...
Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami
Francúzske kura kŕmené kukuricou je úžasné, upiekla som ho na masle a na polosuchom bielom víne...
Ostro-kyslá polievka
Na dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z...
Morčacie prsia s cuketou, paradajkami a kuskusom
Keďže cuketovo sezóna je v plnom prúde a už neviem kam ich mám ukladať, musím vymýšľať...
Pečené zemiaky s paprikou a šampińónmi
Asi môj najobľúbenejší obed. Je veľmi rýchly, chutný a zdravý. Pripravujem ho aj s...
Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka
Po včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb. Hneď bolo rozhodnuté, bude perkelt, ale môj...
Penne so syrovou omáčkou, kuracím plátkom a hríbovou nátierkou
Sýty víkendový obed pripravený s láskou ku sviatku...
Linguine s paradajkami a šampiňónmi
Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné...
Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou
Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)
Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou
Jednoduchý recept ako si trchu oživiť fádnú chuť kuracieho mäska pri častej konzumácii.
Šampiňónový šalát
Šampióny umyjeme, nakrájame na plátky a opečieme na oleji (nie príliš, aby boli chrumkavé)...
Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou
Tento recept som videla v TV nemohla som odolať a tak som ho pripravila na dnešný deň....
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...
Pečená plnená paprika s dusenou ryžou
Takto upravenú papriku podávam aj samostatne alebo ako prílohu k rôzne upravenému mäsu, najmä k nedeľnému...
Paprikovo - hubová nátierka na hrianky
Papriku umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme semienok. Rozložíme na pekáč a pri teplote 200°...
Francúzske palacinky
Plnka: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku, šampiňóny, premiešame, chvíľu podusíme. Pridáme smotanu zmiešanú so...
Šampiňónová nátierka
Hríbová nátierka je jeden z tých receptov, ktoré som dlho dlho odkladala a až nedávno sa...
Polievka s aljašskou treskou
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...
Ražniči z kuracieho mäsa s kuriatkami
Už som dlho nerobila ražniči. Dnes som ho pripravila z kuracieho mäsa v spojení s letnou...
Boeuf Bourguignon podľa Julie Child
Ide o pracný a veľmi náročný klasický recept francúzskej kuchyne, ktorý práve Julie Child doviedla k...
Rybacie filety na hubách
Okrem mojej najväčšej vášne - kuchyne - mám more ďalších koníčkov a pasií; záhradkárstvo, drobnochovateľstvo, ...
Kapustová polievka
V každom kraji a takmer v každej dedine sa recept na silvestrovskú alebo vianočnú kapustnicu niečím odlišuje....
Hovädzie na hlive
toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ...
Krkovička na víne s hubami
Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.