Šampiňónová nátierka

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 3. novembra 2016

Hríbová nátierka je jeden z tých receptov, ktoré som dlho dlho odkladala a až nedávno sa mi podarilo spraviť ju. Nakoľko mám rada šampiňóny, prvá Zobraziť celý popisHríbová nátierka je jeden z tých receptov, ktoré som dlho dlho odkladala a až nedávno sa mi podarilo spraviť ju. Nakoľko mám rada šampiňóny, prvá voľba padla jednoznačne na ne. Okrem šampiňónov môžete samozrejme použiť aj iné (jedlé) :) hríby. Šampiňóny som vopred tepelne upravila na panvici, ak je vám to pohodlnejšie, môžete ich spolu s ostatnými ingredienciami upiecť aj v rúre.  http://www.patincatsomekitchen.com/hribovanatierka

Suroviny

500 g
2 ks
3 strúčiky
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte na olivovom oleji. Pridajte šampiňóny a duste pod pokrievkou.

  2. 2

    Keď sú hríby mäkké, odstráňte pokrievku, pridajte roztlačený cesnak, tymian, soľ a koreniny a povarte, kým sa neodparí prebytočná voda.

  3. 3

    Zmes nechajte vychladnúť. Potom ju tyčovým mixérom rozmixujte dohladka.

Diskusia k receptu

haji
Hezky si uložím, jednoduchý recept, s žampiony určo výborný. Použité koření je mi blízké, ale i různé variace jiných druhů se zde mohou krásně rozvinout. Děkuji za receptík, jsi šikulka!
evanaaa
Iste bude dobrá.....a čo sa týka delenia tak hríby sú s lupeňmi a huby majú miesto lupeňov "hubu" ako špongiu :).
evelynba
Lenkana, nie celkom naopak - huby sú všetky, vrátane hríbovitých, t.j. zjednodušene tých, ktoré majú "špongiu", teda aj hríby patria medzi huby, ale lupeňovité nie sú hríby.
evelynba
P.S. Už druhý raz som zabudla - nátierka môže byť super, určite vyskúšam, keďže včera som mala na trhu zasa raz "veľké oči" a kúpila som až kilo šampiňónov.
patincatsomekitchen
dakujem za komentare, ano teda hubova alebo sampinonova, skor sa priklanam ku sampinonovej nakolko osobne pre mna je slovo huba nieco ako paradajka, skor volim rajcina, aj ked huba a hrib nie je to iste :)
rela
Vyskúšala som, už je aj zjedená. Chutila nám
anett91
Recept sa mi páči, uložený, určite vyskúšam. :) A hubová, šampiňónová alebo hríbová.. ako keby to nebolo jedno.. a pokiaľ viem tak v popise receptu je napísané, že môžete použiť aj akékoľvek iné hríby. To mala napísať, že nátierka je hubová ak pridáte šampiňóny, ale ak pridáte napr. dubáky tak nátierka je hríbová? Kks.. už fakt nemáte čo riešiť.. :/ pre toto sem radšej žiadne recepty nepridávam..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia