Šampiňóny s cesnakom a strúhankou fotorecept

methi - fotkamethi, 8. novembra 2013
Šampiňóny s cesnakom a strúhankou (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

200 g
2 ks
6 strúčikov
1 ČL
1 ČL
1 ČL, plochá




Postup

  1. 1

    V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame nadrobno nakrajane cibule a cesnak, ohen zmiernime. Poprazime do makka. Pridame chilli fliacky...

    Šampiňóny s cesnakom a strúhankou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... pridame hned nakrajane sampinony a mlete cierne korenie. Premiesame, panvicu prikryjeme a sampinony dusime 10 minut, domakka.

    Šampiňóny s cesnakom a strúhankou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridame sol, stavu z citrona, struhanku a restujeme, kym sa stava z citrona nevstrebe; je to chvilocka.

    Šampiňóny s cesnakom a strúhankou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec panvicu odstavime z ohna a vmiesame cerstvu koriandrovu vnat. Panvicu prikryjeme a necham postat 10 minut.

    Šampiňóny s cesnakom a strúhankou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Sampinony mozete podavat ako prilohu ku kari a dusenej ryzi, s chapati alebo aj ako toping na Bruschettu.

Diskusia k receptu

afataga
toto sa mi paci a este k tomu je tam aj chilli :-), len podla mna tie kupene sampinony netreba dusit 10 min. staci menej
nonna
Výborné, pikantné, ukladám do KK. A myslím, že by sa nič nestalo, keby sa to skúsilo aj s inými hubami.
inez75
treba skúsiť hlivu alebo krémové šampiňóny-sú voňavejšie,tvrdšie a nepustia tolko vody
inez75
zabudla som dodať že recept vyzerá perfektne...určite ho skúsim..
methi
Rada by som, ale nemam na vyber bohuzial :( Pre ostatnych urcite dobra rada.
elixir
Dnešná večera... :) Málinko poupravená a výborná...
Nakoniec som sa rozhodla šupnúť to na zemiakovú kašu, trochu som improvizovala, vymiešala som ju s ryžovou smotanou a čiernym korením... Malo to takú zvláštnu mierne nasladlú, ale dobrú chuť a pekne to pristalo k pikantným chutiam z Tvojho receptu. Ďakujem Ti zaň, ešte isto zopakujem. Nie je nad tieto zeleninové dobroty :)



methi
Dakujem za obrazok, som rada, ze chutilo :)
marlenka
pridajte k tomu ešte oranžovu mrkvu a zelenu papriku,bude to pestrejšie a uplná delikatesa.