Foto: methi
Postup
-
1
V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame nadrobno nakrajane cibule a cesnak, ohen zmiernime. Poprazime do makka. Pridame chilli fliacky...
-
2
... pridame hned nakrajane sampinony a mlete cierne korenie. Premiesame, panvicu prikryjeme a sampinony dusime 10 minut, domakka.
-
3
Potom pridame sol, stavu z citrona, struhanku a restujeme, kym sa stava z citrona nevstrebe; je to chvilocka.
-
4
Nakoniec panvicu odstavime z ohna a vmiesame cerstvu koriandrovu vnat. Panvicu prikryjeme a necham postat 10 minut.
-
5
Sampinony mozete podavat ako prilohu ku kari a dusenej ryzi, s chapati alebo aj ako toping na Bruschettu.
Nakoniec som sa rozhodla šupnúť to na zemiakovú kašu, trochu som improvizovala, vymiešala som ju s ryžovou smotanou a čiernym korením... Malo to takú zvláštnu mierne nasladlú, ale dobrú chuť a pekne to pristalo k pikantným chutiam z Tvojho receptu. Ďakujem Ti zaň, ešte isto zopakujem. Nie je nad tieto zeleninové dobroty :)