Foto: elixir
Rýchly obed, keď človeka chytá hlad...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
5 ks (väčšie) |
|
7 ks (menšie) |
|
2 ks (cca, stonky) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Príloha: | |
100 g |
|
|
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Zeleninová príloha: | |
|
Postup
-
1
Mäso: Očistíme a nakrájame si suroviny - uhorky pozdĺžne, šampiňóny na plátky, petržlenovú vňať na drobno. Umyjeme a nakrájame morčiacie mäso na dlhšie kúsky...
-
2
...dáme ich opiecť na PL oleja na panvici, kým nezhnednú...
-
3
...a odložíme ich bokom.
-
4
Do panvice pridáme PL oleja a na ňom opečieme šampiňóny...
-
5
...pridáme aj uhorky a 2 minútky prehrievame...
-
6
...nasleduje pridanie kyslej smotany, petržlenu a mäsa... Osolíme a okoreníme podľa chuti a necháme ešte prehriať.
-
7
Príloha: uvaríme si ryžu s kurkumou a trochou soli. Po uvarení do nej primiešame brusnice a sušenú petržlenovú vňať.
-
8
Zeleninovú prílohu som spravila podľa receptu od @mijaita Fazuľové lúsky z anglického stolu, akurát som namiesto plochej zelenej fazuľky použila mladú zelenú. Odporúčam skúsiť. :)
Diskusia k receptu