Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Pečeňovo-hlivová fantázia

sracz - fotkasracz, 13. septembra 2019
Pečeňovo-hlivová fantázia
Foto: sracz

„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru. „Jeseň, či skôr začiatok zimy života“ trávim v príjemnej Zobraziť celý popis„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru. „Jeseň, či skôr začiatok zimy života“ trávim v príjemnej spoločnosti mojej „prišahanej“, ortodoxného mäsožravca a preto aj ten „štart“ s údenou slaninou. Úplná dokonalosť je korunovaná hlivou ustricovou. Huby, zvlášť čerstvé, majú vysokopozitívny vplyv na ľudský organizmus. Prírodu Mamku našu, neoklamem a preto skúšam aj hlivu, ktorá práve zvýšenou regeneráciou buniek spomaľuje starnutie!

4÷6
porcie
7 minút
príprava
7/2x4 minút
tepelná úprava

Suroviny

120-150 g
120-150 g
120-150 g
300-350 g
500-600 g
podľa chuti
podľa chuti (jalovec)
podľa chuti
podľa chuti
Príloha:
 uvarená




Postup

  1. 1

    Príprava je natoľko jednoduchá (už som ju bol zopár razy predstavil v mojich rcp), že si ju dovolím Vám ju predstaviť v expres verzii. Na panvici som vyškvaril pokrájanú údenú slaninu, pridal ku nej postrúhanú šalotku, pokrájané stonky zeleru a hlivu ustricovú. Po premiešaní 2-3 min podusil, vložil „laloky“ kuracej pečene, 4 min porestoval (!!!bez miešania!!!), kuchynskou lopatkou poprevracal, posypal čerstvo mletým čiernym korením a jalovcom (borievkou), po opätovnom 4 min orestovaní premiešal a posypal mletou sladkou paprikou a soľou.

    Pečeňovo-hlivová fantázia - obrázok 1
  2. 2

    Než sa pečeň dorestovala, pripravil som „prostú“ ryžu sťa prílohu a spolu s obohatenou kuracou pečeňou za horúca podával. Chutilo a voňalo!

    Pečeňovo-hlivová fantázia - obrázok 2

Diskusia k receptu

frezia68
@Sracz : K dobrému jedlu ani netreba kvetnatý opis postupu,hoci u Teba je to nezvyklé. Ale jednoduché,výstižne rýchle a chutné jedlo :-).Len na tie zelerové stonky neviem zvyknúť -nechutia,hoci o ich zdravosti nepochybujem :-).
sracz
Ďakujem Vám veľmi pekne milí moji, "supútničky a spolubojovníci" za povzbudzujúce slová a želám Vám krásny pohodový "vajkendík"!