Pečeňovo-hlivová fantázia
Foto: sracz
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru. „Jeseň, či skôr začiatok zimy života“ trávim v príjemnej Zobraziť celý popis„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru. „Jeseň, či skôr začiatok zimy života“ trávim v príjemnej spoločnosti mojej „prišahanej“, ortodoxného mäsožravca a preto aj ten „štart“ s údenou slaninou. Úplná dokonalosť je korunovaná hlivou ustricovou. Huby, zvlášť čerstvé, majú vysokopozitívny vplyv na ľudský organizmus. Prírodu Mamku našu, neoklamem a preto skúšam aj hlivu, ktorá práve zvýšenou regeneráciou buniek spomaľuje starnutie!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120-150 g |
|
120-150 g |
|
120-150 g |
|
300-350 g |
|
500-600 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (jalovec) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Príloha: | |
uvarená |
|
Postup
-
1
Príprava je natoľko jednoduchá (už som ju bol zopár razy predstavil v mojich rcp), že si ju dovolím Vám ju predstaviť v expres verzii. Na panvici som vyškvaril pokrájanú údenú slaninu, pridal ku nej postrúhanú šalotku, pokrájané stonky zeleru a hlivu ustricovú. Po premiešaní 2-3 min podusil, vložil „laloky“ kuracej pečene, 4 min porestoval (!!!bez miešania!!!), kuchynskou lopatkou poprevracal, posypal čerstvo mletým čiernym korením a jalovcom (borievkou), po opätovnom 4 min orestovaní premiešal a posypal mletou sladkou paprikou a soľou.
-
2
Než sa pečeň dorestovala, pripravil som „prostú“ ryžu sťa prílohu a spolu s obohatenou kuracou pečeňou za horúca podával. Chutilo a voňalo!
Velmi trefné a barvité přirovnání, jsi mě pobavil!!