Pohánka so šampiňónmi a mini mozzarellou

martinis - fotkamartinis, 9. júla 2014
Pohánka so šampiňónmi a mini mozzarellou
Foto: martinis

Pohánku je možné využiť rôzne, napríklad ju skombinovať s hubami. Táto je zapekaná a podávaná s mini mozzarellou, posypaná majoránom. Jednoduché, lacné jedlo.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 pohárik
150 g
1/2 pohára
 štipka
 čerstvo namleté
125 g
 na posypanie
1,5 PL
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Pohánku pripravíme tak, že ju vsypeme do menšieho hrnca, zalejeme dvoma pohárikmi vody a minútu povaríme. Prikryjeme, odstavíme a necháme dvadsať minút napučievať.

  2. 2

    Šampiňóny orestujeme na masle, až kým nepustia vodu, čo potrvá zhruba 6 až 8 minút. Medzitým necháme rúru rozohriať na 180 stupňov. Huby zmiešame s pohánkou, pridáme jogurt, dobre osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Zmes preložíme do vymasteného plechu a pečieme 30 minút na funkcii teplovzdušného grilovania. Hotové jedlo na tanieri posypeme guličkami mozzarelly a majoránom :)

    Pohánka so šampiňónmi a mini mozzarellou - obrázok 3
  4. 4

    Môj tip: Ak je mini mozzarella pridrahá alebo ju nezoženiete, siahnite po obyčajnej alebo ju vypustite a použite takúto pohánku ako prílohu, napríklad k mäsu.

Diskusia k receptu

havino
Martin, pekný recept, zdravý, šikovný si, ked len mne tá pohánka dole krkom nejde, čo zjem a povinne si dávam do polievok zeleninových sú vločky, aj do ražného chleba čo si pečiem prisypávam, a tak by som ju mala jesť pravidelne veru, už dve operácie krčových žíl za sebou, za peknú chcem byť, ale pohánka mi nejde a nejde, chválim recept
fialka49
Martin, neuveríš, ale práve včera som prezerala všetky tvoje uverejnené recepty.
Myslela som, že si "zdrhol" z Varechy, ako mnoho iných.
Martin, ďakujem za recept, potrebujem takéto.
micanela
recept super - ale ked mne ta pohanka proste smrdi... nejde o chut ale o tu specificku vonu a zatial som neprisla na to, cim to prekryt /hubami nie, tie nemozem/. ak mas napad, porad. vdaka.
marianne
Ja sa tiež pridávam k tým,že tá pohánka nie a nie ísť dole krkom...ale keď je taká zdravá....a treba ju, kôli rutinu, na cievy..no uložím a raz za čas sa premôžem,lebo máš to super poskladané...
bozulka
Určite vyskúšam,pohanku milujem,aj ostatné čo tam máš.
Dievčence,preplachujete pohanku než ju dáte variť?Bez toho je trošku nahorklá a má aj malú pachuť,používam často,zahusťujem polievky,mám rada kaše,tiež používam ako prílohu miesto ryže napr.atď.
safran
hubová pohánka - veľmi vďačná kombinácia, súhlasím :-)
martinis
Všetkým sa vám ospravedlňujem, že odpisujem s istým časovým odstupom, ale bol som na Pohode - každopádne sa veľmi teším vašim milým komentárom a ďakujem za vynikajúce hodnotenie :)

@havino zrejme si na ňu treba zvyknúť, ja som mal šťastie, že mi zachutila hneď, asi ide o jej dochutenie a kombináciu s inými surovinami :)
@fialka49 som stále tu, len pridávam recepty pomerne málo často - ak sa však páčia, tak som rád a pokúsim sa polepšiť :)
@kukulienka71 to si presne vystihla :)
@micanela rozumiem, možno by som skúsil pri varení pridať bobkový list či majorán, mohli by pomôcť
@marianne vďaka, raz za čas sa oplatí prekonať a dopriať ju cievam, možno si na ňu postupne zvykneš :)
@terinka55 @marcy @safran ďakujem vám, potešili ste ma ;)
@bozulka tvoja rada je dobrá, to by tiež mohlo pomôcť, aj keď ja to nerobím, keďže s pohánkou nemám problém ... a ako príloha je výborná, taktiež ďakujem ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia