Foto: martinis
Pohánku je možné využiť rôzne, napríklad ju skombinovať s hubami. Táto je zapekaná a podávaná s mini mozzarellou, posypaná majoránom. Jednoduché, lacné jedlo.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 pohárik |
|
150 g |
|
1/2 pohára |
|
štipka |
|
čerstvo namleté |
|
125 g |
|
na posypanie |
|
1,5 PL |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Pohánku pripravíme tak, že ju vsypeme do menšieho hrnca, zalejeme dvoma pohárikmi vody a minútu povaríme. Prikryjeme, odstavíme a necháme dvadsať minút napučievať.
- 2
Šampiňóny orestujeme na masle, až kým nepustia vodu, čo potrvá zhruba 6 až 8 minút. Medzitým necháme rúru rozohriať na 180 stupňov. Huby zmiešame s pohánkou, pridáme jogurt, dobre osolíme a okoreníme.
- 3
Zmes preložíme do vymasteného plechu a pečieme 30 minút na funkcii teplovzdušného grilovania. Hotové jedlo na tanieri posypeme guličkami mozzarelly a majoránom :)
- 4
Môj tip: Ak je mini mozzarella pridrahá alebo ju nezoženiete, siahnite po obyčajnej alebo ju vypustite a použite takúto pohánku ako prílohu, napríklad k mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslela som, že si "zdrhol" z Varechy, ako mnoho iných.
Martin, ďakujem za recept, potrebujem takéto.
Dievčence,preplachujete pohanku než ju dáte variť?Bez toho je trošku nahorklá a má aj malú pachuť,používam často,zahusťujem polievky,mám rada kaše,tiež používam ako prílohu miesto ryže napr.atď.
@havino zrejme si na ňu treba zvyknúť, ja som mal šťastie, že mi zachutila hneď, asi ide o jej dochutenie a kombináciu s inými surovinami :)
@fialka49 som stále tu, len pridávam recepty pomerne málo často - ak sa však páčia, tak som rád a pokúsim sa polepšiť :)
@kukulienka71 to si presne vystihla :)
@micanela rozumiem, možno by som skúsil pri varení pridať bobkový list či majorán, mohli by pomôcť
@marianne vďaka, raz za čas sa oplatí prekonať a dopriať ju cievam, možno si na ňu postupne zvykneš :)
@terinka55 @marcy @safran ďakujem vám, potešili ste ma ;)
@bozulka tvoja rada je dobrá, to by tiež mohlo pomôcť, aj keď ja to nerobím, keďže s pohánkou nemám problém ... a ako príloha je výborná, taktiež ďakujem ;)