Parmesan spaghetti squash s paradajkovou omáčkou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 1. októbra 2015
Parmesan spaghetti squash s paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: kecemis

Toto som nedavno vyskusal na jednej farme, kde som mal nejaku robotu. Domaca pani nam dala vyskusat a boli sme vsetci velmi prekvapeni tymto Zobraziť celý popisToto som nedavno vyskusal na jednej farme, kde som mal nejaku robotu. Domaca pani nam dala vyskusat a boli sme vsetci velmi prekvapeni tymto jednoduchym a lahkym jedlom. Tak som zamozrejme zasiel za nou, ci by sa nepodelila s receptom. Bola velmi ochotna a mila. V podstate spagety bez spagiet.

4-6
porcie
45 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 PL
1 ks nasekaná
2 - 4 strúčiky
600 ml na menšie kúsky nasekané
1 PL
1/4 hrnček
3 PL
1/4 hrnčeka strúhaný
1 hrnček
2 hrnčeky na ružičky rozobratá




Postup

  1. 1

    Tekvicu som rozdelil na polovicu, vycistil a dal na papierom vystlatom plechu piect priblizne 30-35 minut a 180 stupnov. Ak niekto ma zaujem, moze ju tiez pripravit v microvlnnej rure. Ocistenu tekvicu dat do MVR odrezanou castou dolu. K tomu postavit asi 1/4 pohara vody a zapnut na najsilnejsie asi 12 minut. Ked tekvica trochu vychladla, vydlickou som skrabal tekvicu po vlakne od kraja po kraj a dostal som vlakna v podobe spagiet.

    Parmesan spaghetti squash s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked bola tekvica hotova, dal som na plech brokolicu, ktoru som najprv v miske s olejom pohrkal. Piekol som asi 20 minut pri teplote 180 stupnov, alebo kym nazacala hnednut. Potom som zacal pripravovat paradajkovu omacku. Na panvici som nehal rozohriat 2 pl oleja. Pridal som na drobno nakrajanu cibulu. Asi po styroch minutach som pridal 2 rozpucene cesnaky zmiesane so solou. Po minute som pridal huby a dusil asi 5 minut.

    Parmesan spaghetti squash s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridal som nasekane paradajky so stavou, nehal som to zovriet, zredukoval som teplotu a zakryte som nehal varit asi 15 minut. Potom som pridal bazalku a cukor a dochutil solou a korenim. vypol som teplo a nehal omacku dojst.

    Parmesan spaghetti squash s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo vacsej panvici som dal rozohriat polovicu masla. Pridal som druhu polovicu cesnaku a smazil som asi minutu. Pridal som spaghetti squash, ktore som vyskrabel z tekvice. opekal som ich asi 2 minuty, pokial nezmekli. Vmiesal som parmesan a zvysok masla. Panvicu som odsunul s tepla. Zial fotka sa mi nepodarila.

  5. 5

    Na tanier som dal spaghetti squash, na to paradajkovu omacku. A na vrch pecenu brokolicu. Ale je to vyborne aj s mesovymi golkami. Kto si zela tak este posypat parmezanom.

    Parmesan spaghetti squash s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
verím, že je to výborné, už pri čítaní sa mi zbiehajú slinky. V bode 2 máš ale nejakú vysokú teplotu:-)) škriatok zaúradoval. Pekný jesenný recept, 5*
afataga
no ale ako si ma okabatil s tou fotkou, tak citam a to zas tekvica :-(, tak pockam na nieco bez tekvice :-)
viera1
Nielen v teplote,ale aj v názve je chyba: Parmesan spaghetti squash.
jozka2
Aj ja mam rada spaghetti tekvicu,uz davno som ju nerobila,dobre,ze si pripomenul.Tvoje vyzera velmi chutne.Skusim podla teba.
katka78
Veľmi chutne vyzerajúce jedlo! Niečo podobné som jedla minulý rok, špagetová tekvica nám zachutila, s hubami, brokolicou a parmezánom to musí byť tiež výborné.
aszabka
skvelo to vyzerá, škoda, že u nás som sa ešte so špagetovou tekvicou nestretla :( ak na ňu natrafím, pokúsim sa urobiť ju podľa teba..
zuzanka1367
Ani ja sa nepoznám s takou tekvicou a je mi to ľúto :) Recept vyzerá veľmi chutne!
tiginko
parádny recept @kecemis , ja som tiež pozitívne naladená na špagetovú tekvicu. Tento rok som na ňu ešte nenatrafila, kuknem na Dňoch zelá tento víkend. Potom hádam vyskúšam toto lákadlo
havino
Mirko, je to výborné, podľa tohoto receptu sme ju mali s mletým mäsom, dala som tam aj fotky, ja som si veľmi pochutnala, tento rok majú len maslovú, ale špagetová ešte nebola, ak kúpim dám podľa teba, ja som ju piekla na plechu, mikrovlnka mi už neslúži, je doložená a dá sa aj bez nej žiť :-)

 varecha.pravda.sk/recepty/spagetova-tekvica-v-mikrovlnke-...
kecemis
Dakujem potomok Matusa Caka. Verim, ze pri tvojej kreativite este viac urobis toto jedlo chutnejsie. Dakujem.
babkamt
pekne naservírované chutné jedlo. Aj oči jedia:-)
marianne
Ja mozem tekvicu rano, na obed aj vecer a kedy, ked nie teraz? toto je taktiez parada
babav
Vyborny 5*recept @kecemis . Ak nie je po ruke spagetova tekvica , nahradila by som ju na spagety nastruhanou hokaido tekvicou :-).
zuzanka1367
@kecemis , toto sa mi nestáva často, ale jedlo podľa Tvojho receptu sa mi nepodarilo ofotiť, pretože sme ho s dcérou zmastili skôr, ako som vytiahla foťák :) Špagetovú tekvicu som jedla prvý krát a určite nie posledný. Bolo to veľmi chutné, ďakujem za recept. Podarila sa zachovať len jedná fotka pred upečením tekvice :)


1x haji
kecemis
@Zuzanka1367 som velmi rad, ze si to vyskusala. A ze nemas fotku len znamena, ze Vam to naozaj chutilo. Dakujem
zuzanka1367
Tak dnes som @kecemis toho stihla viac ako naposledy, špagetová tekvica sa u nás momentálne predáva za úplne smiešnu cenu, bola by škoda znovu neuvariť podľa Teba a dnes aj s finálnou fotkou :) vďaka za Tvoje chutné recepty.


kecemis
@Zuzanka mas ju utesenu. Tesim sa, ze si pouzila moj recept a to hned druhy raz. Dakujem velmi pekne.
monty469
Mily @Kecemis , vdaka ti za inspiraciu, o spagetovej tekvici som uz pocula, ale v obchodoch som ju akosi prehliadala. Vdaka tebe som si ju kupila a nelutujem. Tekvicu som pripravila presne podla teba, a omacku som pouzila z obeda, kedze dnes sme mali spagety. Pouzila som omacku Arrabiata, ktoru som si pripravila este v lete podla @Palokuchky , dalej mlete masko, vinko, trochu domaceho kecupu, cerstvu bazalku, cesnak, oregano atd ..vecera jak lusk. Dakujem este raz za inspiraciu a prajem pekny vecer


1x haji
kecemis
@Monty469 Dakujem velmi pekne za vyskusanie a som rad, ze som ta mohol inpirovat a hlavne ze chutilo. Potesilo ma a sprijemnilo zvysok mojho studeneho dna. Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia