Hubové lečo fotorecept

havino - fotkahavino, 30. augusta 2014
Hubové lečo (fotorecept)
Foto: havino

Váhala som s pridaním tohto jednoduchého jedla, berte ho, ako inšpiráciu. Moja polovička huby nosí a zvláča a ja už neviem čo z nich variť, hlavne čo má rád, nie všade mu huby chutia. Zeleninové lečo nemá rád, ale toto hubové si pochvaľoval, tak som si na seba bič uplietla, lebo na budúce ho chce zas, to znamená ďalšia hubačka. Toto lečo je zo suchohríbov.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 zmes ( kto aké má)
podľa množstva húb

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji podusíme cibuľu, pridáme huby, posolíme, medzi prsty mletej rasce, mletého korenia, zo začiatku nepodlievame, huby pustia šťavu, neskôr som už frkala doslova po kvapkách, aby sa mi nepripaľovali a dodržiavam čas dusenia 20- 30 min.

    Hubové lečo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    po 20 min som pridala papriku, paradajku, fotka je zámerne ukážka množstva zeleniny, na množstvo húb, nedávala som viac, nech neprebijem hubovú chuť.

    Hubové lečo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dusíme spolu asi 5 min, nech len paprika zmäkne a paradajka zostane v celku, nemám rada v jedle rozvarenú paradajku. Ešte dosolíme, okoreníme, ja som dala aj malú chilli papričku, prilejeme 4 vajcia na toto množstvo húb, miešame kým sa vajíčka zatiahnu a spoja so zmesou. Do odstaveného primiešame hrsť petržlenovej vňaťe.

    Hubové lečo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    toto množstvo som spracovala v sladkokyslom náleve s cibuľou a mrkvou

    Hubové lečo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a takto ich nosí, ruksak je za dva koše, je ich plná sušička a tri sitá, plus spracovanie. No len už 4 x v tomto roku, takéto množstvo. Čo je moc je moc, len chlap je chlap, nedá si povedať.

    Hubové lečo (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
no ludkovia moji, už som tu, furt nejaká robota je, dakujem vám veľmi pekne za pristavenie sa a za každé písmenko
ved totok @afataga , uplietla, uplietla, aj dnes som zas s hubami piekla, reku či ho neomrzia, ale kde, šecko si vychvaľuje, lečo pýtal aj ráno, zostalo mu zo včera, šeckým spoluchodiacim na huby ho už ospieval, nepoznali, aj tí ho už varili, ale týmto suchohríbom som bola rada aj ja celkom, také suchučké boli, nečervivé skoro vôbec a suchohríby mám ja osobne najradšej, sú voňavé, vdaka vám
@havino krajaj ich a daj zamrazit,v zime budu vzacne a pomerne rychlo ich spracujes,ked nevies ako sa ich zbavit,viem o com hovoris,aj moj manzel je hubar

Pridaj komentár k receptu: