Hubárska sezóna pomaly končí, tak dajme jeden recept na rozlúčku: Hubová polievka fotorecept
Foto: jeery
Je to polievka na spôsob držkovej, lebo nakrájaná jelenka aj držky svojím vzhľadom pripomína.
10-12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kg |
|
2 PL |
|
2 väčší ks |
|
1 ČL |
|
8 strúčikov |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 kocky |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny a môžme začať.
-
2
V hrnci popražíme pokrájanú cibuľu s rascu.
-
3
Do cibule pridáme červenú papriku a jelenku všetko krátko podusíme.
-
4
Podusenú jelenku podlejeme s vriacou vodou a pridáme bujón, soľ, pretlačíme polovicu cesnaku, polievkové korenie, čili a čierne korenie (všetko podľa svojej chuti). Krátko povaríme.
-
5
Nakoniec pridáme popraženú múku, majorán a pretlačíme zostávajúce strúčiky cesnaku. Krátko povaríme, poprípade dochutíme a máme hotovo.
ceska liska je slovenske kuriatko
Lišák - Liška - stejný řád:
houby.pidisoft.cz/produkty/93-lisak-zprohybany-(losak---j...
cs.wikipedia.org/wiki/Li%C5%A1%C3%A1k_zproh%C3%BDban%C3%...
Haji pridala A, ja pridam B :-D
houby.pidisoft.cz/produkty/85-liska-obecna---kuratko/inde...
tiez z rydzikov, je fantasticka!
Jelenku poprehýbanú nájdeš na netu a lebo v atlase húb.
Srdečne Ťa pozdravujem milá @Kuchticka a len na margo, pretože odpovedí sa nahrnulo. Nie, nie je to česká liška, ktorá je naozaj naše Slovenské kuriatko. @Jeery a @Tiginko pridali aj foto a práve na @Tiginko - vej vidíš "cencúle" pod klobúčikmi, zatiaľ čo kuriatko má "rebrované lupienky. Jelenka poprehýbaná je oveľa väčšia a vo farbe nie až tak markantne žlto oranžová ako "kurátenko". Je to vynikajúca jedlá huba a ľahko sa ju naučíš zbierať! Veľa zdaru a šťastia v našich lesoch!
a ja dnes detto postup s podpňovkou..tiež spokojnosť...:-)