Morčaco-šampiňónový perkelt fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. augusta 2016

Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto ten názov.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g vykostené
1/2 PL domáca
1 ks
1 PL
1 PL domáci
3 PL
1 ks
1 ks
1 strúčik
250 g
 na špičku noža
 podľa chuti
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie mäsom som umyla, osušila a pokrájala na kocky.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som cibuľu, cesnak a opiekla.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som mäso.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Horčicu a kečup.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Víno a ríbezľový lekvár. Spolu som podusila, aby sa chute spojili.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som paradajku a papriku. Paradajky do perkeltov a guľášov krájam na malé kocky, lebo takto sa nevytvorí koža z paradajky, ktorá pôsobí nechutne.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko som osolila, okorenila. Pod pokrievkou som dusila do mäkka.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Morčacina nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu. Za 40 min bola celkom mäkká a pridala som do nej šampiňóny. Nechala ešte chvíľku prejsť varom.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové jedlo. Pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som prílohu varené zemiaky.

    Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Morčacie mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

mesiar50
My sme dnes mali kuracie s hríbami.Tvoje morčacie vyzerá veľmi lákavo a lahodne.
* * * * * ♡
haji
Velká vůně se táhne až k nám, takové kombinace mám moc ráda. Bezva oběd!
kecemis
Perkelt vyzera uzasne a v kombinacii s hubami sa urcite stane nas favorizovany. K tomu zemiaky a ta zelenina, no nic ine netreba len riadny hlad. A potom ani od stola sa nebudem moct pohnut.
siisa
Dobrý nápad ako pripraviť morčacie mäsko :) Vyzerá to veľmi chutne .
patroveckypitrs
Podobné máme je aj u nás uvarené, len s kuracím a kozákmi. Dobrý obedík dal by som si. Hodnotím na plno hviezd.
klukodvody
No a opět krásně upravené, krásně navařené a krásně naservírované a bezpečně uložené. Srdečně zdravíme. Jen mít dostatek krůtího masa.
tatranka
Krásne navarené,naservírované.Tiež mám v ľade morčacie stehno,mala by som ho nejako podobne urobiť.
sracz
Ja to teda beriem, šéfe! Kombinácia bársakého mäsa s hubami nemá chybu a rozhodne, teda aspoú podľa mňa, milá Izka, patrí medzi "gastro_stars"!
bembo
Keď vynechám paradajku,tak ju asi nahradím mrkvou,a niekedy vyskúšam,pretože sa mi toto jedlo veľmi páči.dúfam,že s tou mrkvou nič nepokazím.pekne si navaril
bembo
oprava.zas mi blbne počítač.chcel som napísať "navarila", a áčko na konci mi nenapísal
izabella929
@tatranka ,morčacie mäso máme radi a preto si ho pripravujem v mojej kuchyni často..@sracz , áno rada kombinujem kombinovateľné, ktoré urobí z jedla skvelú chuť..)@bembo ,však ak nemôžeš použiť paradajku nahradíš ju tým čo máš rád a čo môžeš...-) neboj, ja rozumiem, že píšeš mne a ja viem, že nie som muž ,ale žena,,,nerieš v pohode je všetko.-)Ďakujem vám za milé komentáre.-*)