Foto: izabella929
Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto ten názov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g vykostené |
|
1/2 PL domáca |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL domáci |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
250 g |
|
|
|
|
|
na špičku noža |
|
podľa chuti |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Morčacie mäsom som umyla, osušila a pokrájala na kocky.
-
2
Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som cibuľu, cesnak a opiekla.
-
3
Pridala som mäso.
-
4
Horčicu a kečup.
-
5
Víno a ríbezľový lekvár. Spolu som podusila, aby sa chute spojili.
-
6
Pridala som paradajku a papriku. Paradajky do perkeltov a guľášov krájam na malé kocky, lebo takto sa nevytvorí koža z paradajky, ktorá pôsobí nechutne.
-
7
Všetko som osolila, okorenila. Pod pokrievkou som dusila do mäkka.
-
8
Morčacina nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu. Za 40 min bola celkom mäkká a pridala som do nej šampiňóny. Nechala ešte chvíľku prejsť varom.
-
9
Hotové jedlo. Pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som prílohu varené zemiaky.
* * * * * ♡