Vyprážané plnené šampiňóny
Suroviny
| 12-15 ks väčšie |
|
| 50 g |
|
| 4-5 ks |
|
| 1 Ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 PL |
|
| 50 g strúhaná |
|
| 1 PL strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Trojobal: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Strúhaný |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme a odrežeme stopky. Na oleji zľahka orestujeme nakrájanú šalotku a pretlačený cesnak.
- 2
Následne pridáme nakrájané stopky zo šampiňónov alebo 2 klobúčiky (ak máte šampiňóny bez stopiek). Chvíľu spolu dusíme.
- 3
Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti. Zmes necháme vychladnúť.
- 4
K zmesi pridáme kyslú smotanu, nastrúhanú mozzarellu a parmezán. Dobre premiešame a plníme klobúčiky šampiňónov.
- 5
Naplnené šampiňóny obaľujeme v trojobale - múka, vajce, strúhanka. Ja do strúhanky pridávam aj strúhaný parmezán v pomere 1:1.
- 6
Hotové šampiňóny vypražíme na oleji do zlatista z oboch strán.
Tiež plnené šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Hneď by som si dala …