Foto: namarie
Na dôležitosť raňajok nemusím apelovať, ale povedzme si pravdu - kto pravidelne raňajkuje? Ja nie. Ale nedeľné raňajky si nenechám ujsť nikdy! A táto Zobraziť celý popisNa dôležitosť raňajok nemusím apelovať, ale povedzme si pravdu - kto pravidelne raňajkuje? Ja nie. Ale nedeľné raňajky si nenechám ujsť nikdy! A táto omeleta mi pomáha zabudnúť, že raz príde aj pondelok... :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici zohrejeme olej. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a huby /šampióny, hlivy, bedle.../ a pridáme ich na rozpálený olej. Pridáme čierne korenie, turmeric prášok /ak nemáte - použite kari zmes/ a chilli papričku. Ja používam buď sušené Cayenne chilli, alebo nakladané, ktoré su pekne šťavnaté. :) Premiešajte
- 2
V miske si zatiaľ rozšľaháme vajíčka a pridáme do nich soľ. Keď sú huby pekne do hneda osmahnuté prilejeme vajcia, položíme na ne cherry paradajky, kukuricu, olivy a tesne pred dokončením posypeme rozmarínom. Trik je v tom, že omeletu neobraciam. Nechám ju 5 min. dorobiť sa na ohni tak aby bol povrch skoro ako viac dorobené vajíčko na mäkko :)
- 3
Omeletu skĺzneme z panvice na tanier, dozdobíme rozmarínom a podávame s hriankami a cesnakom /napríklad.... :)/ Ale výborná je aj len tak sama o sebe. Dobrú chuť a svieže ráno :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu