Hríbová polievka
Hríbová polievka

Hríbovica

mysiacik - fotkamysiacik, 18. augusta 2017
Hríbovica
Foto: mysiacik
8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

300 g
5 ks
5 ks
2 lyžice
250 ml
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku, medzitým si v miske zalejeme vriacou vodou sušené hríby a necháme napučať aspoň 10 minút.

  2. 2

    Všetko potom nalejeme na cibuľku, dolejeme vodu, osolíme, okoreníme pridáme bobkáč a ocot. Necháme variť, kým sa nám nezdajú hríbiky polohotové, pridáme na drobné kocky nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia.

  3. 3

    Kým varíme zemiaky, do hrnčeka si dáme trocha oleja a múku, opečieme si záprašku, prilejeme trocha mlieka a zahustíme. Na záver zjemníme smotankou :D joooj ešte čerstvý chlebík a vynikajúca polievočka sa môže jesť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia