Foto: mysiacik
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku, medzitým si v miske zalejeme vriacou vodou sušené hríby a necháme napučať aspoň 10 minút.
- 2
Všetko potom nalejeme na cibuľku, dolejeme vodu, osolíme, okoreníme pridáme bobkáč a ocot. Necháme variť, kým sa nám nezdajú hríbiky polohotové, pridáme na drobné kocky nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia.
- 3
Kým varíme zemiaky, do hrnčeka si dáme trocha oleja a múku, opečieme si záprašku, prilejeme trocha mlieka a zahustíme. Na záver zjemníme smotankou :D joooj ešte čerstvý chlebík a vynikajúca polievočka sa môže jesť.
Tiež hríbová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu